Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μεγαλειώδη Συναυλία της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» στην Ναυπακτο

Μεγαλειώδη Συναυλία πραγματοποίησε σήμερα το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» στην Ναυπακτο, όπου και παρέστη μετά από πρόσκληση της Περιφερειαρχου Ιόνιων Νήσων κ. Ρόδης Κρατσα, η οποία είναι μια εκ των επισήμων καλεσμένων, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 450η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπακτου, εξαιτίας της σχέσης και του καίριου ρόλου των Ιόνιων Νήσων και ιδιαίτερα της Κέρκυρας στο σπουδαίο αυτό ιστορικό γεγονός του 1571, της νίκης του Ευρωπαϊκού ηνωμένου Χριστιανικού στόλου έναντι του Οθωμανικού.

Η «Μαντζαρος» προσκλήθηκε, με σκοπό να «κλείσει» τις εκδηλώσεις της επετείου και να παράσχει τιμή στην συμβολή της Κέρκυρας και στους Κερκυραίους Κυβερνήτες που συμμετείχαν στην Ναυμαχία με τις Γαλέρες τους (Χριστόφορο Κοντόκαλη, Πέτρο Μπουα, Κοκκίνη και Στυλιανό Χαλικιόπουλο). Το δε ρεπερτόριο της συναυλίας απαρτιζόταν από μουσικά έργα σχετικά με το γεγονός της «Ναυμαχίας της Ναυπακτου», αλλά και με έργα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, εξαιτίας και της επετείου συμπλήρωσης των 200 ετών από την κήρυξη της.

Την συναυλία διεύθυνε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης.

Σημειώνεται ότι φέτος στους εορτασμούς της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπακτου, θα παραστεί η κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Για την πραγματοποίηση της μετάβασης μας στην Ναυπακτο και την πραγματοποίηση της Συναυλίας αυτής, θελουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους, τους: κ.κ. Ροδη Κρατσα Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων, Κατερινα Μοθωναιου Αντιπεριφερειάρχη Ζακυνθου, Αντώνιο Σουρβινο Ναύαρχο ε.α. Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, την εταιρεία «Γέφυρα α.ε.» και τον Αρχιμουσικό της Παπαχαραλαμπειου Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπακτίας κ. Δημήτριο Αμπατζή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ