Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Χωρίς υπαλλήλους το ΙΕΚ, αλλά με «πλασματικό» σχέδιο από την Κυβέρνηση

Με επίκαιρη ερώτησή προς ο Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, ζήτησε άμεσες απαντήσεις για το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων και τη λειτουργία του, που μετά και την παραίτηση του Διευθυντή του, κ. Μπακύρα, αντιμετωπίζει, όσο ποτέ άλλοτε, το φάσμα της διοικητικής και εκπαιδευτικής κατάρρευσης.

Ο Βουλευτής, αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση του Εκπαιδευτηρίου των εννέα (9) τμημάτων, των πέντε (5) τμημάτων μετεκπαίδευσης, των 500 σπουδαστών, μια Σχολής που ξεκίνησε τη λειτουργία της από το 1976 και που έχουν αποφοιτήσει από αυτήν περισσότεροι από 5.000 σπουδαστές που τώρα στελεχώνουν την τουριστική οικονομία του τόπου μας. Παράλληλα, εξέθεσε τους προβληματισμούς του, καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις Υπουργών και Υφυπουργών, το Εκπαιδευτήριο έχει μείνει χωρίς διοικητικό υπάλληλο, χωρίς διευθυντή και χωρίς μόνιμους καθηγητές.

Όλες οι προσπάθειες για τη στελέχωσή του (μετακινήσεις – αποσπάσεις) έπεσαν στο κενό, καθώς αυτή τη στιγμή το Εκπαιδευτήριο είναι κλειστό, χωρίς διοικητικό υπάλληλο, ενώ οι καθηγητές που το υπηρετούν με ευσυνειδησία και φιλότιμο για δεκαπέντε και πλέον χρόνια συνεχίζουν να βιώνουν το διαχρονικό καθεστώς ομηρίας της ωρομίσθιας ορισμένης χρόνου απασχόλησης.

Ειδικά σήμερα, που η τουριστική εκπαίδευση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, που χρειαζόμαστε εξειδίκευση και σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή δεν πρέπει να σβήσει ένα τόσο σημαντικό εκπαιδευτήριο από το χάρτη της εκπαίδευσης.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δυστυχώς, απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο μακριά βρίσκεται από τον πυρήνα των προβλημάτων, και δη της Περιφέρειας», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε. «Ο Υπουργός απέδειξε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί το επιτακτικό πρόβλημα της επιβίωσης-στελέχωσης του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Δυστυχώς, οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις και το ΙΕΚ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης μετά και την παραίτηση του ανθρώπου που στο πρόσωπό του αποτυπώνεται όλη αυτή η προσπάθεια, του Διευθυντή του, του κ. Μπακύρα. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Καλούμε, έστω και τώρα, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να δώσει άμεσα λύση στο αδιέξοδο. Την τοπική κοινωνία μας δε, τους φορείς και τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας να ορθώσουν το ανάστημά τους και να καταστήσουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένο με το νησί και τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας. Η δε παραμονή του Διευθυντή καθίσταται αυτές τις δύσκολες στιγμές καθ’ όλα «αναγκαία», «απαραίτητη» και «επιβεβλημένη». Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα γι’ αυτήν την τόσο σπουδαία σχολή του νησιού μας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ