Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γαλάζια συμμαχία κορυφής: Τι θα πουν αύριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής

Mήνυμα σύμπνοιας και ενότητας της Νέας Δημοκρατίας

Μήνυμα σύμπνοιας και ενότητας της Νέας Δημοκρατίας
θα εκπέμψει η αυριανή εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, η πρώτη εκδήλωση στα χρονικά στην οποία θα μιλήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, παρουσία των βουλευτών και των ευρωβουλευτών και στελεχών της ΝΔ, που θα «ανηφορίσουν» στη Φιλοθέη.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και με θέμα: «Κωνσταντίνος Καραμανλής, Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη».

Η έναρξη θα γίνει στις 6 το απόγευμα, με σύντομη τοποθέτηση από δύο ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τον Πέτρο Μολυβιάτη και τον Αχιλλέα Καραμανλή, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, αντιστοίχως και με ένα βίντεο αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θα ακολουθήσει δεκάλεπτος χαιρετισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αμέσως μετά ομιλία από τον Κώστα Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει μια αναδρομή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, από την περίοδο πριν τη δικτατορία, όταν όπως θα πει ήταν επιλογή του αστικού κόσμου της χώρας, ενώ θα αποδώσει την επιτυχία της και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο που ξόδεψε για το σκοπό αυτό. Φτάνοντας στο σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για δικαίωση των επιλογών Καραμανλή και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η χώρα μας, από τις πρωτοβουλίες που έλαβε σχετικά με την πανδημία και για το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι την προσπάθεια για ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία.

Σε δύο μεγάλες παρακαταθήκες του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί ιδιαίτερα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός: Πρώτον, τη συμβολή του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και εν συνεχεία στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δεύτερον στη θεμελίωση και εμπέδωση του πολιτικού πολιτισμού, μακριά από ακρότητες και οξύτητες.

Η ομιλία του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει εκτενείς αναφορές στις ευρωτουρκικές σχέσεις, με αιχμές για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά και με θετικά σχόλια για την πρόσφατη συμφωνία εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ