Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σάλπισμα ανάπτυξης από τον Μητσοτάκη: Εγκαινιάζει το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer στη θεσσαλονίκη

Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 34,8% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%

Με τον «αέρα» μιας ακόμα δημοσκόπησης που δίνει διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου (13,8%) στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη για να στείλει εκ νέου ένα μήνυμα για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας
.

Το μήνυμα επιπλέον ότι η χώρα μας έχει αποκτήσει πλέον ένα θεσμικό και φορολογικό περιβάλλον ώστε να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία.

Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 34,8% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, έναντι μάλιστα 34,4% και 23% αντίστοιχα στην τελευταία μέτρηση της ίδιας εταιρίας, τον Σεπτέμβριο. Εκτός από την πρόθεση ψήφου, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,4%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 28,2%.

Με συντριπτική πλειοψηφία η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος την στάση του κ. Τσίπρα να την καταψηφίσει.

Στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης, στις 11:00, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό μιας επένδυσης που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019.

«Μέχρι σήμερα που μιλάμε, απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650.000.000 ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσφατα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίες προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό, περιλαμβανομένων νεαρών Ελλήνων οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Σε αυτό το κομμάτι ακριβώς αναμένεται να επικεντρωθεί και η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού. Ένα κομμάτι στο οποίο εξάλλου έδωσε έμφαση και χθες, στην εκδήλωση έναρξης κατασκευής του νέου Data Center της Lamda Hellix στο Κορωπί.

«Μιλάμε για πολλές καλοπληρωμένες δουλειές στο οικοσύστημα της ψηφιακής οικονομίας. Με όλο και περισσότερες τέτοιες επενδύσεις βελτιώνονται και οι προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων, ανοίγονται νέοι δρόμοι επιστροφής για παιδιά τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, και πιστεύω ότι κι εσείς με τον τρόπο σας θα βάλετε το δικό σας λιθαράκι έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να ξανά προσελκύσει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό προσφέροντας πολλές καλοπληρωμένες και με καλές προοπτικές θέσεις εργασίας και στη δική σας την επιχείρηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ