Η μεθοδική και η αποτελεσματική δουλειά του ΓΓ Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου

Share:

Με σημαντικές παρεμβάσεις βρίσκεται στην πρώτη γραμμή

Μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα, διακριτικότητα. Είναι τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της δουλειάς του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου.

Ο κ. Διδασκάλου παράγει έργο στον πολιτισμό με τον δικό του τρόπο, δρώντας με σημαντικές παρεμβάσεις, είτε ως επικεφαλής των εμβληματικών έργων του Υπουργείου πχ Πινακοθήκη, Έργα Ακρόπολης, Μετρό Θεσσαλονίκης, είτε ως Πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

 Με όπλο του την διάθεση, αλλά κυρίως τις  τεχνικές του γνώσεις, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, δρομολογώντας εξελίξεις στα θέματα Πολιτισμού. Πρόσφατα με την καθοριστική συμβολή του αποτέλεσε και εκείνος κομμάτι της εθνικής επιτυχίας της χώρας μας στη Γενική Συνέλευση της UNESCO σχετικά με την διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αφού εκπροσωπώντας το Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Καθηγητή κ Νικόλαο Σταμπολίδη και τη Νομική Σύμβουλο της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κα Άρτεμις Παπαθανασίου έφεραν εις πέρας μια σημαντική αποστολή.

Με την απόφαση της UNESCO, ικανοποιείται ένα διαχρονκό αίτημα που εντάσσεται σταθερά στην ατζέντα της χώρας μας, και το οποίο ετέθη για πρώτη φορά από την Μελίνα Μερκούρη. Από το 1984 η Ελλάδα διεκδικεί δικαίως και νομίμως την Επιστροφή των Γλυπτών στη γενέθλια γη.

Previous Article

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες από επιθέση με τόξο και βέλη – Συνελήφθη ο δράστης (Εικόνες)

Next Article

Κοροναϊός: Παιδιά και έφηβοι ένα στα τέσσερα κρούσματα – Ελπίδες για το χάπι της Merck

Σχετικά Άρθρα