Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Χάρτες με τουρκική όλη τη θαλάσσια περιοχή από Κύπρο μέχρι Κρήτη εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορήθηκε πως το σεισμικό ερευνητικό πλοίο, Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες σύμφωνα με τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, διαγράφοντας την «Γαλάζια Πατρίδα»

Xάρτες με την περιοχή της υποτιθέμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, έδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Άμεση ήταν η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά τις βολές που δέχτηκε η κυβέρνηση Ερντογάν από την κεμαλική αντιπολίτευση και τους εθνικιστές, πως με την τελευταία NAVTEX -βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου- «διαγράφει» την περιβόητη «Γαλάζια Πατρίδα».

Συγκεκριμένα η τουρκική κυβέρνηση κατηγορήθηκε πως το σεισμικό ερευνητικό πλοίο, Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες σύμφωνα με τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, διαγράφοντας την «Γαλάζια Πατρίδα», με το υπουργείο Άμυνας να εκδίδει ανακοίνωση και να τονίζει πως «προστατεύει απόλυτα τα συμφέροντα» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα ανακοίνωσε έξοδο του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου, με νέα Navtex που εκδόθηκε από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, έως και τις 21 Δεκεμβρίου.

1

Το υπουργείο Άμυνας της Άγκυρας χαρακτήρισε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς «αναληθείς και παραπλανητικούς», υποστηρίζοντας πως το Oruc Reis πραγματοποιεί έρευνες εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας με βάση την παράνομη συμφωνία του 2011 με το ψευδοκράτος και με όσα προβλέπονται στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την «Γαλάζια Πατρίδα».

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «με φήμες και αναληθείς ισχυρισμούς βλάπτονται οι εθνικές δραστηριότητες στην ‘‘Γαλάζια Πατρίδα’’», τονίζοντας προκλητικά πως οι δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο διεξάγονται πιο έντονα από ποτέ.

«Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των συμφερόντων μας στην ‘’Γαλάζια Πατρίδα’’ θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα» καταλήγει η ανακοίνωση, που συνοδεύεται και από χάρτη με το σημείο των ερευνών και τις παράνομες συμφωνίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

2

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ