Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και η μάχη των υποψηφίων – Όλα τα ονόματα

Η πιο μεγάλη συμμετοχή καταγράφηκε στην οργάνωση της Α’ Θεσσαλονίκης, όπου μόνο οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της Ν.Δ. έφτασαν τους 323

Με την ανάδειξη 479 στελεχών από τη Θεσσαλονίκη,
που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στα νέα όργανα της Ν.Δ., ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες η πρώτη φάση των εσωκομματικών εκλογών στην τοπική οργάνωση του κυβερνητικού κόμματος. Η πιο μεγάλη συμμετοχή καταγράφηκε στην οργάνωση της Α’ Θεσσαλονίκης, όπου μόνο οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της Ν.Δ. έφτασαν τους 323, ενώ στη Β’ το αντίστοιχο νούμερο είναι 156.

Σε σχέση με την κάλπη για τους προέδρους των Δημοτικών Τοπικών (ΔΗΜ.ΤΟ.), η μάχη στις περισσότερες οργανώσεις έχει ήδη κριθεί, καθώς δεν υπήρξαν πάνω από ένας υποψήφιοι και έτσι εκεί οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν. Αντίθετα, μάχη θα γίνει σε δύο Τοπικές Οργανώσεις. Η μία είναι η ΔΗΜ.ΤΟ. Κορδελιού-Ευόσμου, όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι δύο, ενώ και τα υποψήφια μέλη της Τοπικής Επιτροπής είναι περισσότερα από τα εννέα που τελικά θα εκλεγούν. Το ίδιο συμβαίνει και στη ΔΗΜ.ΤΟ. Πυλαίας-Χορτιάτη, όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι δύο, ενώ ουκ ολίγα είναι και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής που θα δώσουν μάχη για την εκλογή τους.

Σε ό,τι αφορά τις δύο Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (οι παλιές ΝΟΔΕ), εδώ το παρασκήνιο ήταν πλούσιο. Στην Α’, υποψήφιος θα είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Θόδωρος Μητράκας, που στηρίζεται από ένα ευρύ μπλοκ δυνάμεων, το οποίο αποτελείται από βουλευτές, προέδρους επιμελητηρίων, αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη. Υποψήφιος πρόεδρος θα είναι και ο Νίκος Δένης, που έχει τη στήριξη μερίδας της «μητσοτακικής» ομάδας. Στη Β’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος αναδείχθηκε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Θωμάς Βράνος, καθώς τελικά δεν κατατέθηκε δεύτερη υποψηφιότητα, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή κυοφορείτο η υποψηφιότητα του «μητσοτακικού» Κυριάκου Χαμουζά. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν και διά ζώσης, αλλά και ηλεκτρονικά, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ