Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια ζητούν οι Τουριστικοί Φορείς της Κέρκυρας για το θέμα του ΙΕΚ Τουρισμού

Μετά την κοινή επιστολή που απέστειλαν χθες η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, προς το Υπουργείο Τουρισμού ζητώντας άμεσα και αποτελεσματικά να αποτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή, το κλείσιμο του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, προχώρησαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου προκειμένου να τονίσουν για ακόμη μια φορά τις άκρως ανησυχητικές και δυσοίωνες εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του ΙΕΚ ιδίως μετά την παραίτηση του κ. Μπακύρα από τη θέση του Διευθυντού.

Όπως και στην επιστολή τους, οι πρόεδροι των τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων της Κέρκυρας αφού εξήραν το έργο που έχει επιτελέσει το ΙΕΚ με την 40ετή λειτουργία του στον τουρισμό, καθώς από όταν ξεκίνησε σαν Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων έως σήμερα, έχει επανδρώσει με εξειδικευμένα στελέχη, άνδρες και γυναίκες, τις Ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην δημιουργία του «θαύματος» του Ελληνικού τουρισμού, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον τέως Διευθυντή του ΙΕΚ τον κ. Δημήτρη Μπακύρα που τα τελευταία χρόνια με την αγάπη και το μεράκι του ανέδειξε ακόμη περισσότερο το ΙΕΚ και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό μέσω των εξειδικευμένων και πλήρως καταρτισμένων σπουδαστών του.

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι « η σημερινή κατάσταση και η εικόνα της πλήρης διάλυσης του ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας δεν τιμά κανέναν. Μετά από πολύμηνη αναμονή και ατελέσφορες υποσχέσεις με αποκορύφωμα την επιστολή παραίτησης του Διευθυντή του ΙΕΚ, κυρίου Δημήτρη Μπακύρα, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο αδράνειας.

Οι φορείς της Κέρκυρας επενδύοντας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση μέσω των ποιοτικών εκπαιδευτηρίων και υποδομών εκπαίδευσης ζητούν από το Υπουργείο Τουρισμού την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας και την περαιτέρω αναβάθμισή του ώστε να συνεχίσει να προωθεί άρτια καταρτισμένα στελέχη στην τουριστική αγορά, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος»

Οι Πρόεδροι των Φορέων

Βούλγαρης Χαράλαμπος

Κατσαρός Περικλής

Χαλικιόπουλος Σπύρος

Μουζακίτης Κώστας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ