Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Οικονόμου για Παραχώρηση Λιμενικών Υποδομών Ποταμού Μεσογγής

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η διαδικασία νομιμοποίησης και παραχώρησης των λιμενικών υποδομών των εκβολών του ποταμού Μεσογγής στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Ο Βουλευτής παρέδωσε στον Υφυπουργό σχέδιο Τροπολογίας μαζί με λεπτομερές τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο αποτυπώνονται οι συντεταγμένες των λιμενικών υποδομών που προτείνεται να παραχωρηθούν προς χρήση στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί τη λύση του προβλήματος και αναμένεται το επόμενο διάστημα η κατάθεση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Δεύτερο θέμα που ετέθη είναι οι ενστάσεις πολλών επιχειρηματιών που από λάθος δεν έλαβαν επιστρεπτέες προκαταβολές. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι το σύνολο των ενστάσεων ανέρχεται σε 17.000. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών συστάθηκαν Επιτροπές οι οποίες με γοργούς ρυθμούς εξετάζουν τις ενστάσεις, προκειμένου να καταβληθούν τα ποσά που δικαιούνται οι αιτούντες.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας έθεσε το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου του πρώην Τελωνείου Παξών στο Δήμο Παξών, ώστε να γίνει ξενώνας για Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στους Παξούς.

Τέλος, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή για πτυχές του νέου  σχεδίου νόμου για τον Αιγιαλό, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη του έτους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ