Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί

Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, με τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η κυκλοφορία σε Κηφισό και παραλιακή για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου.

 Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. 

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

 Οι προβλέψεις της Πολιτικής Προστασίας θέλουν τα καιρικά φαινόμενα να εντείνονται τη νύχτα, ενώ ο όγκος του νερού στον Κηφισό είναι πολύς, καθώς υπάρχουν φόβοι να πλημμυρίσει ιδιαίτερα προς τον Πειραιά.

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βασικές εισηγήσεις ήταν τρεις και αφορούσαν την προσπάθεια μείωσης της κινητικότητας των πολιτών στο κρίσιμο διάστημα από τις 03:00 ως τις 06:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής , όπου αναμένεται να κορυφωθεί η σφοδρότητα των φαινομένων.

 Οι βασικές εισηγήσεις ήταν:

Να κλείσει ο Κηφισός και στα δυο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων για να εντοπίζουν τα προβλήματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μειωθεί η κινητικότητα

Ακόμα, σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει σκέψη για επίταξη μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να συνδράμουν σε πιθανές επιχειρήσεις «οχύρωσεις» περιοχών ή διάνοιξης ρεμάτων, αλλά και σε αυτές ενδεχόμενου απεγκλωβισμού.

 Φούσκωσαν τα ποτάμια της Αττικής

Σημείωνεται πως μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί από τις εικόνες που παρουσιάζουν τα ποτάμια και κυρίως από τον Κηφισό, του οποίου η στάθμη ανέβηκε επικίνδυνα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έφερε στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος».

 Τα νερά «φούσκωσαν» πολύ και κυλούσαν ορμητικά, φτάνοντας σε μεγάλο ύψος. Το ποτάμι έχει παρασύρει πολλά φερτά υλικά, όπως κορμούς δέντρων που έρχονται από τις περιοχές που κάηκαν το καλοκαίρι, δημιουργώντας ένα «άγριο» σκηνικό.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ