Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς εν μέσω κακοκαιρίας Μπάλλου – Τι θα γίνει με Μετρό, λεωφορεία

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισό και Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος

Η κακοκαιρία Μπάλλος σφυροκοπά την Αττική και φαίνεται ότι και η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτική Προστασία, Χρήστο Στυλιανίδη να εφιστά την προσοχή όλων για το επόμενο διήμερο.

Οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

αφορά ωστόσο και τα μέσα μεταφοράς, καθώς και οι μετακινήσεις, αναλόγως των καιρικών φαινομένων θα είναι μετ’ εμποδίων.

Όπως ανέφερε και ο κ. Στυλιανίδης, η ένταση των καιρικών φαινομένων θα προσδιορίσει και την ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας των μέσων μεταφορών ενώ ήδη υπάρχουν ανακοινώσεις για το τραμ.

Ειδικότερα, έως τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο οι συρμοί του τραμ, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για το αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στο μετρό (γραμμές 1,2 και 3).

Με νεότερη ενημέρωσή της, η ΣΤΑΣΥ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς σήμερα και αύριο, αναφέρει :

 Οι συρμοί του τραμ αποσύρθηκαν προληπτικά από την κυκλοφορία στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 14/10/2021 κατόπιν ενημέρωσης της μετεωρολογικης υπηρεσίας για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συρμοί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15/10/2021, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της γραμμής. Οι γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά.

Κανονικά θα κινηθούν τρόλεϊ και λεωφορεία με μοναδική εξαίρεση την διέλευση από τον Κηφισό και την Παραλιακή, που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

 Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισό και Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από τη 1:00 έως τις 8:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

 Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

 «Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

 Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

 Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

 Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ