Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Μπάλλος»: Επικοινωνία Μητσοτάκη και Τσίπρα με δήμαρχο Ιθάκης – Το νησί επισκέφθηκε ο Στυλιανίδης – Θα δοθούν αποζημιώσεις

Ο Χρήστος Στυλιανίδης επαίνεσε την πρωτοβουλία του δημάρχου να σπάσει τα τοιχία στο λιμάνι για να βρει διέξοδο το νερό, διαφορετικά θα υπήρχαν θύματα

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σάρωσε τη χώρα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιουργώντας εκατοντάδες προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Έτσι, το Σάββατο ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Ιθάκης, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος μέσω μιας ανάρτησης στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ειδικότερα έγραψε: «ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΘΑΚΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Ιθάκης,όπου του μετέφερε την αγωνία του για τις πληγείσες περιοχές του νησιού μας και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου έμπρακτα για ό,τι χρειαστεί με σκοπό την άμεση ανάκαμψη και αποκατάσταση των συνεπειών του καιρικού φαινομένου με την ονομασία «Μπάλλος» και την αποζημίωση των επιχειρήσεων και κατοικιών.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Ιθάκη και για την εντολή που έδωσε στο κλιμάκιο Υπουργών που επισκέφτηκε σήμερα το νησί να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε συνεργασία κυβέρνησης και Δήμου».

Δείτε την ανάρτηση του δήμαρχου Ιθάκης


Να σημειωθεί ότι στην Ιθάκη βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επαίνεσε την πρωτοβουλία του δημάρχου να σπάσει τα τοιχία στο λιμάνι για να βρει διέξοδο το νερό, διαφορετικά όπως είπε: «Θα είχαμε θύματα».

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ιθάκης είχε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς το νησί της Ιθάκης επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Στανίτσα, για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και την άμεση αντίδραση με την απόφαση που πήρε τη στιγμή της κρίσης να σπάσει τα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν τα νερά να φύγουν προς τη θάλασσα, σώζοντας έτσι τις ζωές των κατοίκων.

Εν τω μεταξύ, στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στην Ιθάκη μεταβαίνει την Κυριακή κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μετέχουν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ