Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δεν αποχωρούν από την «κούρσα» οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ – Στάση αναμονής από Παπανδρέου

Μέχρι την Δευτέρα το βράδυ θα έχει κλείσει ο κύκλος των διαβουλεύσεων με όλους τους πρωταγωνιστές και ενδεχομένως να αποσαφηνιστεί το πεδίο ως προς το κρίσιμο ερώτημα για την υποψηφιότητα του Παπανδρέου

Στους ρυθμούς του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίζει να «χορεύει» το ΚΙΝΑΛ, καθώς ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη λάβει οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το εάν θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, έχοντας απέναντι του όσους ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να διαδεχτούν τη Φώφη Γεννηματά στο κόμμα.

Με εξαίρεση τον Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να κάνει πίσω και να αποσύρει την υποψηφιότητα του εάν ο Γ. Παπανδρέου μπει στη μάχη της αρχηγίας, όλοι οι άλλοι, δηλαδή Ν. Ανδρουλάκης, Α. ΛοβέρδοςΠ. Χρηστίδης, Π. Γερουλάνος και Χ. Καστανίδης, δεν είναι σε φάση να υποχωρήσουν για χάρη του τέως πρωθυπουργού.

Αυτό το μέτωπο άρνησης των «5» για την παροχή διευκολύνσεων στις ενδεχόμενες ηγετικές βλέψεις του Γ. Παπανδρέου είναι μια σοβαρή παράμετρος, την οποία εξετάζει ο τέως πρωθυπουργός, καθώς αν τα είχε υπολογίσει αλλιώς τώρα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί στις συνέπειες της πρωτοβουλίας του.

Μέχρι αύριο το βράδυ, οπότε και θα έχει κλείσει ο κύκλος των διαβουλεύσεων του με όλους τους πρωταγωνιστές, ενδεχομένως να αποσαφηνιστεί το πεδίο και ως προς το κρίσιμο ερώτημα που αφορά στην υποψηφιότητα του.

Και γράφουμε «ενδεχομένως», διότι εκεί που όλοι περιμένουν να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος ή όχι αυριο, συνδέοντας μάλιστα και την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου με την επέτειο της ιστορικής νίκη2 του ΠΑΣΟΚ το 1981, μπορεί να τους αφήσει όλους στην αναμονή και να αναχωρήσει για την Τουρκία. Άλλωστε εκεί έχει προγραμματίσει να βρισκεται την Τρίτη 19 του μηνός, καθώς είναι καλεσμένος του μουσικού και ποιητή Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμην του Μίκη Θεοδωράκη.

Αύριο πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βρίσκεται στην Βουλή, καθώς εκκρεμούν κάποια ραντεβού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει, όπως αυτό με το Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου.

 Ωστόσο υπάρχει και μια πληροφορία, η οποία έχει την αξία της, καθώς σκοπεύει να βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας την ώρα που θα συζητιέται η επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για το θέμα της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ