Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σοκ: Και τέταρτος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό

Ο ηθοποιός κλήθηκε από τον εισαγγελέας σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού στο πλαίσιο των ερευνών
που άρχισαν στις αρχές του 2021 στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ο οποίος φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο ηθοποιός κλήθηκε από τον εισαγγελέας σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή , ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία ,μετά το τέλος της οποίας θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Πρώτη δίκη

Στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη, πιθανότατα που θα πραγματοποιηθεί όσο αφορά τις καταγγελίες που προέκυψαν από το κίνημα του ελληνικού #metoo.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βάση τα οποία οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, για τους οποίους έχουν προηγηθεί παραπεμπτικές εισαγγελικές προτάσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ