Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως: «Οχυρωμένα» τα Πανεπιστήμια από τον κοροναϊό – 3 στους 4 φοιτητές και 9 στους 10 καθηγητές είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες

Η υπουργός Παιδείας δημοσιοποίησε στοιχεία για την ακαδημαϊκή κοινότητα

Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια, δημοσιοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στα social media. Όπως σχολιάζει στην ανάρτησή της η κ. Κεραμέως, η ακαδημαϊκή κοινότητα εκπέμπει ένα θετικό μήνυμα καθώς 3 στους 4 φοιτητές και 9 στους 10 καθηγητές είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών, το 78,64% έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις ή έχει νοσήσει. Σε ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα το ποσοστό εμβολιασμένων και νοσησάντων φοιτητών ξεπερνά το 90%.

 Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από το 92% των καθηγητών είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ή νοσήσαντες. Το αντίστοιχο ποσοστό για το συνολικό προσωπικό είναι 89%.

 Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος χαρακτήρισε καίρια την ανταπόκριση της ακαδημαϊκής κοινότητας στο κάλεσμα του εμβολιασμού που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ