Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι μυστικές εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου – 3.000 υπογραφές αποσύρθηκαν στην Αχαϊα

Στην Πειραιώς εικάζουν ότι το ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του ΓΑΠ ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην Κεντροαριστερά

Μπορεί η αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου
να έχει κάνει άνω – κάτω το ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ όπου, ανεπισήμως πάντα, το θέμα έχει απασχολήσει αρκετές συζητήσεις.

Στην κυβέρνηση θεωρούν θετική μια τέτοια εξέλιξη εκτιμώντας πως θα τους ευνοήσει. Αφενός επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δοκιμασμένος αντίπαλος που δεν κρύβει εκπλήξεις, αφετέρου επειδή πιστεύουν ότι ακόμα φέρει το στίγμα από τη σύντομη και όχι τόσο επιτυχημένη κυβερνητική θητεία του.

Επίσης, στην Πειραιώς εικάζουν ότι το ΚΙΝΑΛ υπό την ηγεσία του ΓΑΠ ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην Κεντροαριστερά, προκαλώντας επιστροφή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ψαλίδα της πρωτιάς της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά, στον ΣΥΡΙΖΑ η αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του ΓΑΠ έχει προκαλέσει έναν μικρό αναβρασμό, καθώς φοβούνται ότι η εξέλιξη αυτή θα διεμβολίσει ένα μέρος της δεξαμενής ψηφοφόρων στους οποίους στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακατεύοντας την τράπουλα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ενδεικτικό της δυναμικής που κρύβει η υπόθεση είναι ότι -σύμφωνα με την Καθημερινή- στην Αχαία όπου είχαν συγκεντρωθεί 6.000 υπογραφές υπέρ των έως τώρα υποψηφίων, έχουν ήδη αποσυρθεί οι 3.000 εν αναμονή της ανακοίνωσης του Γιώργου Παπανδρέου.

Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι στην Αχαϊα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, οπότε μια επιπλέον ανησυχία είναι φυσικό να την έχουν εκεί στην Κουμουνδούρου, και για αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση που θυμήθηκαν ξανά μετά από τόσα χρόνια το «λεφτά υπάρχουν», το Καστελόριζο και το πρώτο μνημόνιο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ