Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη – Πώς έμαθε για το πρόβλημα υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο θαραλλέος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υγείας της προκαλεί συγκίνηση

Με αποφασιστικότητα και γενναιότητα η Ντόρα Μπακογιάννη
δίνει πλέον τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, δηλώνοντας αποφασισμένη να βγει νικήτρια.

Η δημοσιοποίηση της είδησης ότι η πρώην υπουργός πάσχει από καρκίνο προκάλεσε συγκίνηση, ιδιαίτερα λόγω του θαραλλέου τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υγείας της.

Άλλωστε, τα πράγματα στη ζωή της Ντόρας Μπακογιάννη δεν ήταν ρόδινα. Πάντα μαχητική, πότε δεν το έβαλε κάτω παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε στη ζωή της.

Σε ηλικία μόλις 35 ετών και με δύο παιδιά 13 ετών (η Αλεξία) και 11 (ο Κώστας) είδε τον άντρα της να δολοφονείται άνανδρα από την 17 Νοέμβρη.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έδινε επίσης συνεχή αγώνα δίπλα στην μητέρα της, Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία έπασχε από πολιομυελίτιδα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες της, γεγονός που φάνηκε εξαρχής, αφού χθες το βράδυ πήρε μέρος στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης για τις γερμανικές εκλογές.

Η επίσκεψη στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε δύο φορές τον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας της και την πρόθεση της να δημοσιοποιήσει το θέμα.

Όταν ανακοίνωσε το θέμα στα social media, ο πρωθυπουργός τής τηλεφώνησε τονίζοντας της πως θα είναι δίπλα της σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία που ετοιμάζεται να περάσει.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια», τόνισε σε ανάρτηση του στο twitter.

Το γεγονός πως το πολλαπλό μυέλωμα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, λόγω των τακτικών εξετάσεων που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό για την αντιμετώπιση της ασθένειας της και για αυτό τον λόγο δεν θα υποβληθεί σε χημειοθεραπεία αλλά σε ανοσοθεραπεία, όπως της σύστησε ο θεράπων ιατρός της καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας και πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος.

Παράλληλα όμως με την δημοσιοποίηση του προβλήματος που αντιμετωπίζει θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα σε όλους όσοι πάσχουν από καρκίνο. «Δεν είναι μόνοι τους. Ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει ασχοληθεί χρόνια με την πολιτική έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια για τα θέματα της υγείας του.

Συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος την χαρακτήρισε «αληθινό βράχο» και τον «πιο δυνατό άνθρωπο που ξέρει», τονίζοντας παράλληλα πως η μητέρα του “έχει περάσει πολλά” όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ευχές του πολιτικού κόσμου

Στην μακρόχρονη πολιτική της διαδρομή η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε πολλούς φίλους αλλά και αρκετούς εχθρούς. Ωστόσο στο άκουσμα του προβλήματος της υγείας που αντιμετωπίζει οι κομματικές γραμμές “έσβησαν” και ακολούθησε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης ακόμα και από πολιτικούς που έχουν συγκρουστεί σκληρά μαζί της στο παρελθόν αλλά πάντα σεβόντουσαν τις απόψεις της και την πολιτική της διορατικότητα.

Μηνύματα συμπαράστασης έλαβε και από απλούς πολίτες που την στηρίζουν από την πρώτη στιγμή αλλά και από την ιδιαίτερη πατρίδα της και εκλογική της περιφέρεια τα Χανιά. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και ευχαρίστησε όλον τον κόσμο για την δύναμη που της δίνει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ