Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ποια θεωρία κυκλοφορεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει το δρόμο της ενεργοποίησης Σακελλαρίδη

Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι άρχισαν ήδη να λένε από δω κι από κει ότι το 2022 θα κλείσει 14 χρόνια ως αρχηγός, άρα θα είναι «πιο παλιός από το παλιό»

Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη
στο προσκήνιο ως επικεφαλής του νέου αριστερού think tank που προσδοκά να παίξει έναν ρόλο ανάλογο του «διαΝΕΟσις» (πολύ φιλόδοξος στόχος), με την υποστήριξη του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ομίλου ηλεκτρονικών ΜΜΕ Δημήτρη Μάρη, έχει αναστατώσει την Κουμουνδούρου. Μπορεί ο ίδιος ο Σακελλαρίδης να διαψεύδει σε όσους τον ρωτούν ότι έχει ηγετικές φιλοδοξίες και ότι προσβλέπει σε μια θριαμβευτική επάνοδο στην πολιτική για τη σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ, όμως είναι προφανές ότι στο πρόσωπό του επενδύουν ισχυρές δυνάμεις μέσα και έξω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και επειδή πολλοί τον θέλουν πολύ, θα τον πιέσουν πολύ.

Για την «Ομπρέλα» ας είμαστε σίγουροι. Αλλά υπάρχουν και άλλοι. Και μόνο που το σκέφτονται, προκαλούν άγχος. Μαθαίνω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είναι πολύ πιεσμένος τελευταία. Μπορεί να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις και να θεωρεί ότι η πραγματική διαφορά από τη Ν.Δ. είναι 3-4 μονάδες, παρ’ όλα αυτά καταλαβαίνει ότι χρεώνεται προσωπικά την αδυναμία ανάκαμψης του κόμματός του και, ως εκ τούτου, μετά τη διπλή ήττα που έρχεται στις επόμενες εκλογές, δεν θα μπορεί εύκολα να σταθεί. Πολύ περισσότερο όταν εσωκομματικοί του αντίπαλοι άρχισαν ήδη να λένε από δω κι από κει ότι το 2022 θα κλείσει 14 χρόνια ως αρχηγός, άρα θα είναι «πιο παλιός από το παλιό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
Οπτικοακουστικό υλικό ενόψει της ημερίδας, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00-17:00, Ιόνιος Ακαδημία – Κέρκυρα), με θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη”, στο πλαίσιο του συμποσίου “Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια” που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα (21-25/9/2022)