Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προκαλεί ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας: Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας είναι σαν την εισβολή στη Σμύρνη

«Αυτή η ενέργεια φυλακίζει την Τουρκία στην ξηρά» λέει ο Τζεμ Γκιουρντενίζ

Με αναφορές στο 1919 και την ελληνική απόβαση στη Σμύρνη συγκρίνει την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας πέραν των 6 ναυτικών μιλίων ο τούρκος απόστρατος ναύαρχος και πνευματικός πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας Τζεμ Γκιουρντενίζ
, επαναλαμβάνοντας την απειλή του casus belli από την Τουρκία.

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων στο Αιγαίο, αποτελεί επιστροφή στην εισβολή στη Σμύρνη στις 15/5/1919. Αυτή η ενέργεια φυλακίζει την Τουρκία στην ξηρά» έγραψε ο Γκιουρντενίζ στο Twitter.

«Οχι οι ΗΠΑ, αλλά και ο κόσμος όλος να έρθει εναντίον μας, η Τουρκία έχει το δικαίωμα άμυνας και αντίστασης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι τόσο αδαής» πρόσθεσε στην ανάρτησή του, σύμφωνα με τα tourkikanea.

«Οι Έλληνες πέφτουν στην παγίδα του Θουκυδίδη»

Σχολιάζοντας πριν λίγες μέρες την ελληνογαλλική συμφωνία αμοιβαίας συνδρομής και αγοράς φρεγατών, ο Γκιουρντενίζπα είχε εκφράσει τη λύπη του για τον ελληνικό λαό.

«Λυπάμαι για τον ελληνικό λαό. Οι φόροι τους ξοδεύονται μάταια. Δίνουν χαρά στους εμπόρους γαλλικών όπλων και στους μεσάζοντες. Με δανεικά στήνουν θαλάσσια δύναμη. Με παραδειγματικό τρόπο πέφτουν στην παγίδα του Θουκυδίδη» έγραψε ο Γκιουρντενίζ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ