Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Κούρσα 45 ημερών με έξι διεκδικητές και τρία ισχυρά φαβορί – Τα επιτελεία και τα πρόσωπα που τους στηρίζουν

Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος Παπανδρέου και Χρηστίδης στη μάχη για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά

Mια κούρσα που θα διαρκέσει 45 ημέρες, θα πάρουν μέρος έξι υποψήφιοι
και θα έχει έπαθλο την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ξεκίνησε και επίσημα από σήμερα το απόγευμα. Όταν διαδοχικά οι κύριοι Χρηστίδης, Γερουλάνος, Παπανδρέου και Ανδρουλάκης κατέθεσαν τις υπογραφές στήριξής τους.

Είχαν προηγηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης. Αθροιστικά οι έξι υποψήφιοι κατέθεσαν περίπου 83χιλιάδες υπογραφές, ενώ αξιοσημείωτες είναι (και) οι υπογραφές 110 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν τον Ανδρουλάκη και 84 που στηρίζουν τον Παπανδρέου.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με έμφαση αφενός στα όσα έγιναν στο παρελθόν με τα μνημόνια, τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2015, αφετέρου με τις προοπτικές του κόμματος ιδίως σε ότι αφορά στο ζήτημα της κυβερνησιμότητας.

Θέμα που άνοιξε με το καλημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι θα δώσει τη μάχη για την προοδευτική διακυβέρνηση και να ακολουθήσει η αιχμηρή απάντηση Λοβέρδου πως «η υποψηφιότητά του θα καταστρέψει κάθε σενάριο συγκυβέρνησης Κινήματος Αλλαγής με ΣΥΡΙΖΑ». Στο κομβικό αυτό θέμα θέση παίρνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας ότι είναι χρονικά λανθασμένη αυτή η συζήτηση και ότι το ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση της παράταξης, η ψήφος των πολιτών και μετά τα θέματα αυτά.

Σταδιακά και οι έξι υποψήφιοι συγκροτούν τα επιτελεία τους, χαράσσουν τη (νέα) στρατηγική τους και επικεντρώνονται στην προσέλκυση όσο το δυνατών περισσότερων βουλευτών, πρώην βουλευτών, αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστών, που θα βρεθούν στο πλευρό τους.

Πρώτος από όλους ο κ. Λοβέρδος ακολούθησε την τακτική να δίνει στη δημοσιότητα της στηρίξεις προσώπων, όπως έχει γίνει με την Εύα Καϊλή, την Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, την Χαρά Κεφαλίδου, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, τον Κώστα Μποτόπουλο, την Ελπίδα Τσουρή, τον Δημήτρη Σαράφογλου, τον Χρήστο Φωτίου, τον Γιάννη Μίχα κ.α.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη έχει έναν σημαντικό αριθμό βουλευτών και πρώην βουλευτών που είναι στο πλευρό, όπως οι κύριοι Καμίνης, Αρβανιτίδης, Σαχινίδης, Ρέππας, Καρχιμάκης, Πεταλωτής, Ξυνίδης αλλά και οι κυρίες Μπατζελή, Αντωνίου. Όπως επίσης και ισχυροί συνδικαλιστές, κομματικά στελέχη, προσωπικότητες του χώρου μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Μαρία Καρακλιούμη, ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, η Αφροδίτη Παπαθανάση, η Έφη Χαλάτση, ο Δημήτρης Μπράτης, η Πωλίνα Λάμψα κ.α.

Την ίδια στιγμή, καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα κάνει επίδειξη ισχύος με ένα μπαράζ ανακοινώσεων προσώπων που τον στηρίζουν, ανάμεσά τους και αρκετοί βουλευτές, πρώην βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, κομματικά στελέχη, συνδικαλιστές κ.α. Πρώτος από όλους ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και οι Γιώργος Φραγγίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Στέφανος Ξεκαλάκης, Νίκος Μήλης, Νίκος Μοίραλης, Μάρα Κουκουδάκη, Εύη Βεργοπούλου, Νανά Βρυώνη, Φρέντυ Παρασύρης κ.α.

Το δικό τους διακριτό στίγμα θα επιδιώξουν να δώσουν οι κύριοι Καστανίδης, Χρηστίδης και Γερουλάνος, επιδιώκοντας να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής, την 5ή Δεκεμβρίου. Ο πρώτος θα επιμείνει στην πολιτικοποίηση της εκλογικής διαδικασίας και της αντιδεξιάς γραμμής που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα. Οι δυο τελευταίοι θα ποντάρουν στη νεωτερικότητα αλλά και στην προσέγγιση ειδικών κοινών μέσα από τα social media.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ