Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κόλαφος ο εισαγγελέας: Να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο η Κακαράντζουλα

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης»

Να κηρυχθεί ένοχη η 36χρονη κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε ο εισαγγελεας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης
.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε :

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ΄όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Η αγόρευση – καταπέλτης

Στην αρχή της αγόρευσής του ο εισαγγελέας, ανέφερε ότι η Έφη Κακαράντζουλα, «ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι» ανέφερε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας στην πρόταση του για την 36χρονη κατηγορούμενη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η κατηγορούμενη και η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

«Δεν βρέθηκε από που προμηθεύτηκε το βιτριόλι»

Η 36χρόνη όπως είπε διατηρούσε ελεύθερη σχέση με τον 40χρονο και όταν εκείνος, όπως είπε, ο εισαγγελέας έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει (σς την κατηγορούμενη), να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Ν.Ο.. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο;». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Ν. Ο. δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Ο., σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ο εισαγγελέας συνεχίζει αυτή την ώρα να περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά, εξηγώντας ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ