Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαβάστε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ποιοι φέρνουν κοντά Αθήνα και Ουάσιγκτον – Πρόσωπα «κλειδιά» σε Ελλάδα και Αμερική

Ανακατεύουν ξανά την τράπουλα στο ΚΙΝ.ΑΛ. – Θρίλερ η εκλογή του νέου προέδρου

Αύριο, Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:

ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΑΘΗΝΑ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Πρόσωπα «κλειδιά» σε Ελλάδα και Αμερική

· Ποιοι κατέχουν τα κρίσιμα πόστα που αφορούν τη χώρα μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

· Ποιοι συνδιαλέγονται μαζί τους στην ελληνική πρωτεύουσα

Διαβάστε επίσης

Ο νέος μαραθώνιος των επισκέψεων Μητσοτάκη στο εξωτερικό

Τι κομίζει η Αγκελα Μέρκελ στην αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της

Θρίλερ η εκλογή του νέου προέδρου
Ανακατεύουν ξανά την τράπουλα στο ΚΙΝ.ΑΛ.
Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου
Πώς θα αντιδράσουν οι άλλοι υποψήφιοι
Η στάση του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου
Πώς διαμορφώνονται τα στρατόπεδα στην τελική ευθεία

Διαβάστε στο Secret

Πολιτικά φαντάσματα απέναντι στον Κυριάκο

Ο Οικονόμου οργανώνει την κυβερνητική επικοινωνία

Το καζίνο στο Ελληνικό, η ΤΕΡΝΑ και η Hard Rock

Από Μιωνή και Παπασταύρου
Οταν ο Φιλιππάκης ζητούσε συγγνώμη

Κορονοϊός
Οι εμβολιασμοί στην κατηγορία των 12-17 ετών

Χαράλαμπος Γώγος στα «Π»
«Η εστίαση δεν προκαλεί διασπορά του ιού»

Και συνεργασίες…
Παλιές αγάπες Opinion – ΣΥΡΙΖΑ

Στέλιος Πέτσας, αν. υπουργός Εσωτερικών
«Ενα δισ. ευρώ επιπλέον για τους ΟΤΑ»
Καινοτομία 1
Ηρθε η ώρα για «έξυπνες πόλεις»
Καινοτομία 2

Ράγες ανάπτυξης στις μεταφορές
CPLP Shipping Holdings
Μια εντυπωσιακή έκδοση
Ρεκόρ υπερκάλυψης για το ομόλογο του εφοπλιστικού ομίλου Μαρινάκη

Πράκτωρ Π
Εκδότης απέλυσε δημοσιογράφο με 85% αναπηρία

Για τον γιο του τέως
Βασιλικός γάμος στη Μητρόπολη

475
secret__23_

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με δύο μεγάλες προσφορές

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Αυτό το Σάββατο μη χάσετε τον πρώτο τόμο της σειράς «ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΑΙ TOY ΕΛΛΗΝΟ – ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (1940-1941), Η ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (1923 – 1940)».

Ο πρώτος τόμος από τη σειρά περιγράφει όλα τα στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα τα οποία προηγήθηκαν από την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Οπως αναφέρει ο τότε ταξίαρχος Κ.Ευαγγελίου στην εισαγωγή της πρώτης έκδοσης το 1958, μέσα από την εξιστόρηση των γεγονότων βάσει των επίσημων στοιχείων διαπιστώθηκε η ιστορική αλήθεια αφενός της ευθείας και έντιμης στάσης της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης για αποφυγή του πολέμου με την Ιταλία, αφετέρου της προκλητικής στάσης της Ιταλικής Κυβέρνησης η οποία επεδίωκε πάντα να βρει αφορμές για την κήρυξη του πολέμου. Μάλιστα έγινε προσπάθεια για να συγκεντρωθούν πολλά στοιχεία και από τους πρωταγωνιστές της ιταλικής πλευράς, τα οποία αποδεικνύουν τις κατακτητικές βλέψεις της Ιταλίας. Οι στρατιωτικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την Άνοιξη του έτους 1939 και το έτος 1940 αποτέλεσαν ένα αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας και μελέτης με σκοπό να φανεί καλύτερα ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η όλη κατάσταση από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Στρατιωτική Ηγεσία.

Από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη διάλυση του Στρατού του Εβρου μέχρι την Ιταλική επιθέση κατά της Ελλάδας, μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα 18 περίπου ετών κατά το οποίο η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε καμιά εχθρική επίθεση. Έζησε σε ειρήνη. Ο πρώτος τόμος αναφέρει τα πάντα για την σύνδεση των δύο ανωτέρω πολεμικών περιόδων, όσον αφορά την προπαρασκευή της χώρας για πόλεμο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην πρώτη έκδοση του 1962 ο τότε επικεφαλής της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού Αρχιστράτηγος Κ. Κανελλόπουλος στον πρόλογο του τόμου, χάρη στην στρατιωτική αυτή προπαρασκευή η Ελλάδα αντιμετώπισε επιτυχώς την Ιταλική εισβολή και τίμησε τη σημαία της όταν εξαπολύθηκε κατά αυτής και η Γερμανική επίθεση. Υπήρξε ευτυχές γεγονός, όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι από στρατιωτικής πλευράς κατά την τελευταία πενταετία πριν την Ιταλική εισβολή επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν ο πεπειραμένος στρατιωτικός Ιωάννης Μεταξάς. Διέθεσε όλα τα οικονομικά μέσα για τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για να αναπληρώσει τις παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων που αδυνατούσαν, όπως αναφέρει, να προπαρασκευάσουν και να εφοδιάσουν τις Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χάρη στην προπαρασκευή αυτή, τον πολυετή μόχθο του Σώματος των Ελλήνων αξιωματικών και το υψηλό ηθικό του Ελληνικού λαού, τα Ελληνικά όπλα στέφτηκαν με τις νίκες του Καλαμά, του Μόροβα, της Πίνδου, της Κλεισούρας και πολλών άλλων ακόμη.

& Μαζί

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από την Εκδοτική Αθηνών: Μη χάσετε με τα Παραπολιτικά τον 36ο τόμο της νέας επετειακής έκδοσης για τη Γερμανική Κατοχή, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Ο 36ος τόμος της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» έχει ως αντικείμενο τις ιστορικές τύχες του νεότερου Ελληνισμού από τη Μάχη της Κρήτης το 1941 ως τις απαρχές της νέας χιλιετίας. Η συμβολή της Ελλάδας στη συμμαχική προσπάθεια υπήρξε σημαντική και καθοριστική, ειδικότερα με την καθυστέρηση της γερμανικής επίθεσης εναντίον της Ρωσίας, που επέδρασε κρίσιμα στην πορεία της Παγκόσμιας Ιστορίας. Από τον Απρίλιο του 1941 ως τον Οκτώβριο του 1944 η Ελλάδα υπέστη την Κατοχή των Δυνάμεων του Άξονα με αποτέλεσμα ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σχεδόν ολοσχερή καταστροφή της ήδη ατροφικής της οικονομικής υποδομής. Παράλληλα όμως αναπτύχθηκε ένα από τα πιο μαζικά κινήματα Εθνικής Αντίστασης στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ στο μεσογειακό θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, υπό την ηγεσία των εξόριστων κυβερνήσεων, συνέχιζαν τον ένοπλο αγώνα στο πλευρό των Συμμάχων. Η ετερογένεια των στόχων ως προς τις μεταπολεμικές εξελίξεις, ανάμεσα στις αντιστασιακές οργανώσεις, την εξόριστη κυβέρνηση και τον συμμαχικό παράγοντα, προκάλεσαν μία σειρά αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας. Η παράταση των συγκρούσεων αυτών ως το καλοκαίρι του 1949 όχι μόνο πρόσθεσε και νέα θύματα στους νεκρούς του Πολέμου και της Κατοχής, αλλά παράλληλα δεν επέτρεψε την εγκαθίδρυση άρτιων δημοκρατικών θεσμών και κυρίως εμπόδισε την Ελλάδα να καθίσει ως ισότιμος συμμάχος νικητής στο τραπέζι των διεθνών συνδιασκέψεων Ειρήνης και να ικανοποιήσει τις εθνικές διεκδικήσεις της.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ – Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Στα κύρια σημεία του 36ου τόμου είναι οι γερμανικές στρατηγικές επιδιώξεις και η διοίκηση της κατεχόμενης Ελλάδας ως το ’43. Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, ο Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος, το Ανταρτικό και οι άλλες μορφές Αντίστασης. Η σύγκρουση ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ. Η «απόλυτη γερμανική εξουσία» και το λυκόφως της κατοχής 1943-1944. Η γενοκτονία των Ελληνοεβραίων. Η αντιστασιακή δραστηριότητα κατά του καθεστώτος κατοχής, οι εξόριστες κυβερνήσεις και το τέλος κατοχής. Η εμφύλια διαμάχη 1944-1949. Η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και η Βάρκιζα. Η πολιτική του ΚΚΕ, οι εκλογές του 1946 και η πρώτη φάση του εμφυλίου πολέμου. Η κυβέρνηση Κ. Τσαλδάρη και οι πρώτες συγκρούσεις. Η παλινόρθωση της μοναρχίας και η γενίκευση των συγκρούσεων. Το δόγμα Τρούμαν και η εδραίωση της αμερικανικής παρουσίας. Το κρίσιμο 1948 και το τέλος του Εμφύλιου Πολέμου. Το μακεδονικό στην περίοδο 1941-1950. Η εποχή του Ν. Ζαχαριάδη και η βίαιη «αποσταλινοποίηση» του ΚΚΕ (1949-1956). Η περίοδος της ανάπτυξης 1949-1967, από το τέλος του εμφυλίου πολέμου ως την άνοδο της Ένωσης Κέντρου. Η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κ. Καραμανλη και οι εκλογές του 1956. Η κυβέρνηση Καραμανλή στη δίνη του Κυπριακού. Η ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και οι εκλογές του 1958. Η ανεξαρτησία της Κύπρου και η σύνδεση με την ΕΟΚ. Η πόλωση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς και οι αμφισβητήμενες εκλογές του 1961.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ