Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός – Ηράκλειο: Ειδικευόμενοι γιατροί έβγαλαν πλαστά πιστοποιητικά για να αποφύγουν την αναστολή εργασίας

Βρέθηκαν ελάχιστο χρόνο μόνοι τους στο εμβολιαστικό κέντρο και εξέδωσαν τα πιστοποιητικά

Συνεχίζεται η «φάμπρικα» με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού,
την ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού και την επέλαση του 4ου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά η περίπτωση ήταν επικίνδυνη, καθώς δύο ειδικευόμενοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης σε μία προσπάθειά τους να αποφύγουν την αναστολή εργασίας ως ανεμβολίαστοι, έβγαλαν πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς όμως να έχουν εμβολιαστεί.

Όπως προέκυψε, οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί, τον περασμένο Ιούλιο, εκμεταλλευόμενοι τον ελάχιστο χρόνο που έμειναν μόνοι τους στο εμβολιαστικό κέντρο πραγματοποίησαν εικονικό εμβολιασμό ο ένας στον άλλο για να αποκτήσουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία ως υγειονομικοί όφειλαν να έχουν.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή, ακολούθησε ΕΔΕ και πλέον παραπέμπονται στο πειθαρχικό της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η υπόθεση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ έφτασε στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μετά από καταγγελία.

Σημειώνεται ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου και το θέμα τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος που αποφάσισε να τους θέσει σε προσωρινή αργία και να παραπέμψει το φάκελο στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της 7ης ΥΠΕ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ