Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέραμα: Την Τετάρτη η απολογία των 7 αστυνομικών της ΔΙΑΣ – Καζάνι που βράζει ο καταυλισμός των Ρομά (Βίντεο)

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Την υπεράσπισή του ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, επισημαίνοντας ότι οι κατηγορούμενοι ανέθεσαν την υπόθεση αυτοβούλως χωρίς καμία εμπλοκή των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια: 

Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21.

Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.

Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται.

Τεταμένο το κλίμα στους καταυλισμούς Ρομά

Η οικογένεια του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ξεσπά και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 20χρονου στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ο 20χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Η γυναίκα του ξεσπά και λέει: «Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρεται, θα τον σκοτώσω εγώ. Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Η μητέρα, η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, ζητούν «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος» και απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. «Εγώ θα τον σκοτώσω», λέει η αδερφή του 20χρονου θύματος.

«Δεν με αφήνουν να δω το παιδί μου»

Η μητέρα του τραυματία που ήταν κουνιάδος του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά της ΔΙΑΣ μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο. Μάλιστα υποστηρίζει πως ενώ αρχικά την είχαν ενημερώσει πως ο γιος της είχε τραύμα στο χέρι από μία σφαίρα τελικά έχει δεχθεί τρεις σφαίρες στην κοιλιακή χώρα.

Επεισόδια τη νύχτα σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας προκλήθηκαν επεισόδια σε Ασπρόπυργο, Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη.

Περίπου 30 άτομα έκαψαν λάστιχα στο δρόμο και προκάλεσαν επεισόδια στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγο αργότερα η ένταση σταμάτησε.

Στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ