Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εξασθενεί το σενάριο των πρόωρων εκλογών – Πώς οι οικονομικές εξελίξεις και οι Τσίπρας – Παπανδρέου οδηγούν σε ολοκλήρωση της τετραετίας

Στη ΝΔ θα πανηγύριζαν αν εκλεγόταν επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου

Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της και δεν πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές δεν συνιστά επικοινωνιακό τέχνασμα, προκειμένου να καταλάβει εξαπίνης τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά σταθερή απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη
, με την οποία συμφωνούν και οι στενότεροι των συνεργατών του. Ακόμη και οι εξωκοινοβουλευτικοί, που θα είχαν συμφέρον να γίνουν βουλευτές μια ώρα αρχίτερα.

Ο λόγος προφανής και διττός, όπως τον περιγράφουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Πρώτον, με τι αφήγημα θα πήγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόωρη προσφυγή;

Οταν η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα πράγματα, παρά την υγειονομική κρίση πηγαίνουν καλά, αν κατέφευγε στις κάλπες, λογικό θα ήταν να διερωτηθούν οι πολίτες γιατί το κάνει αυτό, αφού τα πράγματα πηγαίνουν κατ’ ευχήν.

Κατά δεύτερον, υπάρχει ο λόγος που πολλές φορές τα κόμματα που έχουν βρεθεί στην κυβέρνηση τον έχουν εκμεταλλευθεί. Και αυτός είναι το μοίρασμα χρημάτων στην κοινωνία.

Και η Ελλάδα έχει να λαμβάνει σημαντικά ποσά και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ. Ενώ η πληθώρα προτάσεων για επενδυτικά προγράμματα στη χώρα μας από την ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργεί ένα πλαίσιο οικονομικών προσδοκιών, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και σημαντική προστιθέμενη αξία. Τούτων ούτως εχόντων -και για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρική ορολογία- το Μαξίμου κοιτάει τη δική του ομάδα και δεν ενδιαφέρεται πώς θα παίξει ο αντίπαλος.

Ειδικά για τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστεύει τα εξής: Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, διαπιστώνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του πολιτική επιβίωση. Και αν, παρ’ ελπίδα, τύχει να αλλάξουν τα πράγματα και υπάρξει επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καλοδεχούμενη.

Βεβαίως, το ζήτημα είναι αν μετά από αλλεπάλληλες ήττες ο Τσίπρας θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματός του. Από την άλλη πλευρά -και αυτή είναι μία άλλη εκτίμηση- η καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά που δεν του επιτρέπουν ακόμη και με συνεργασίες να ξανακυβερνήσει προαναγγέλλει στην ουσία εξελίξεις κάποια στιγμή στο αριστερό αυτό κόμμα, που δεν είναι βέβαιο ότι θα αναδείξουν κάποια προσωπικότητα τόσο ελκυστική όσο αρχικώς του Αλέξη Τσίπρα, που μπόρεσε να παρασύρει κόσμο.

Οσον αφορά στο ΚΙΝ.ΑΛ. και τον χώρο της συγκεκριμένης Κεντροαριστεράς, στη Νέα Δημοκρατία θα πανηγύριζαν αν εκλεγόταν επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. ή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Γνωρίζουν πολύ καλά και όχι μόνο από έρευνες που έχουν στα χέρια τους και που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι η ελληνική κοινωνία έχει πολύ αρνητική εκτίμηση για τον πρωθυπουργό του… ΔΝΤ.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι μεταξύ των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου κρίνονται διασπαστικές και διχαστικές του χώρου, γεγονός που αποτρέπει κάθε προοπτική του συγκεκριμένου κόμματος να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά πράγματα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ