Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φώφη Γεννηματά – Η συγκλονιστική εξομολόγηση: Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι θα άφηνα μόνα τους τα παιδιά μου

Για 14 ημέρες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε την πιο θαρραλέα μάχη απέναντι στο θηρίο, όπως είχε συνηθίσει να κάνει μέχρι τότε στη ζωή της.

Ήταν 11 Οκτωβρίου του 2021 όταν η υγεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε υποτροπή, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με συμπτώματα ατελούς ειλεού και να ανακοινώσει την απόσυρσή της από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος.

Τίποτα μέχρι τότε δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη της κατάστασης για μια γυναίκα σύμβολο, που είχε παλέψει με θάρρος και γενναιότητα απέναντι στον καρκίνο.

Επιστρέφοντας  από τη Ρόδο, όπου πραγματοποιούσε περιοδεία στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος,  η Φώφη Γεννηματά αισθάνθηκε την πρώτη, μεγάλη αδιαθεσία. Για 14 ημέρες έδωσε την πιο θαρραλέα μάχη απέναντι στο θηρίο, όπως είχε συνηθίσει να κάνει μέχρι τότε στη ζωή της. Να μάχεται με ήθος και να βγαίνει νικήτρια.

5366436

Σε αυτή την τελευταία μάχη η Φώφη Γεννηματά λύγισε. Η μοιραία κατάληξη για την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ήρθε σήμερα στις 12:04, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας ολόκληρη τη χώρα στο πένθος.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε μιλήσει ανοιχτά για την σκληρή μάχη της απέναντι στον καρκίνο. Πριν από 13 χρόνια η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και μετάσταση σε οστό. Η πολιτικός θα δοκιμαζόταν από την ίδια ασθένεια που «χτύπησε» την οικογένεια της και θα πολεμούσε για χρόνια.

Μιλώντας το 2020 στην Ελεονώρα Μελέτη, η Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει: «Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Παλεύαμε όλοι… Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους δύο ανθρώπους. Ήταν μαζί από 14 χρόνων. Ήταν μια ζωή μαζί, ο ένας για τον άλλον…», είχε αναφέρει.

Συγκλονίζουν τα λόγια της για την περιπέτειά της με τον καρκίνο και τις σκέψεις που έκανε για τα παιδιά της.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε εξομολογηθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είπε.

Και πρόσθεσε: «Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», είχε δηλώσει η Φώφη Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ