Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τραγωδία στα ανοιχτά της Χίου: Τέσσερα παιδιά νεκρά μετά από βύθιση λέμβου με μετανάστες (Βίντεο)

Ένας άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται ενώ 22 άτομα έχουν διασωθεί

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια 27 μεταναστών που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα ελληνικά παράλια ξεκινώντας από την Τουρκία διασχίζοντας το στενό Χίου – Τσεσμέ.

Τέσσερα παιδιά ηλικίας από 3 ως 14 ετών πνίγηκαν στη θάλασσα όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων.

Ένας άνθρωπος εξακολουθεί να αγνοείται και αναζητείται με πλωτά και εναέρια μέσα, ενώ 22 άτομα έχουν διασωθεί.«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο – αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά – όλα μεταξύ 3 και 14 ετών – επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται» γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με το Politischios, η λέμβος που τους μετέφερε, έγινε αντιληπτή στις 8:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 8:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO, καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ