Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον Άγιο Δημήτριο για την αποφυγή συνωστισμού κατά τον εορτασμό

Στις 11 π.μ. θα φτάσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μεγάλη γιορτή σήμερα, 26 Οκτωβρίου, για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου
και την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης την 26η Οκτωβρίου 1912.

Τα μέτρα κατά του συνωστισμού στον Άγιο Δημήτριο είναι ιδιαίτερα αυστηρά από τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η Ελληνική Αστυνομία για να αποτρέψει τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού, έχει τοποθετήσει στον προαύλιο χώρο κιγκλιδώματα, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ είναι σταθμευμένες λίγα μέτρα μακριά από τα σκαλιά της εκκλησίας.

Τα κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν ακόμη και στην κεντρική είσοδο επί της οδού Αγίου Δημητρίου, ώστε να περιοριστεί η μαζική διέλευση των πιστών, ενώ και τα καθίσματα στο εξωτερικό έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση το ένα από το άλλο.

Τους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου καθαρίζουν από οχήματα γερανοί και κλιμάκια της Τροχαίας, προκειμένου η επίσημη δοξολογία να τελεστεί ομαλά, όπως και η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία αναμένεται να φτάσει στον Ιερό Ναό λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Από νωρίς το πρωί άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνδράμουν στο έργο της Τροχαίας και και με τη βοήθεια γερανών απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα επί των οδών: Ολύμπου Βενιζέλου Πελοποννήσου και -φυσικά- Αγίου Δημητρίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ