Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οικονόμου: Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία θα προκύψουν πολύ καλές ειδήσεις

«Να σπεύσουν όλοι να κάνουν το εμβόλιο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να θωρακιστούμε απέναντι στη νόσο και αν νοσήσουμε να μην νοσήσουμε βαριά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας ότι «ξεχώρισε με το ήθος της και σε εποχές δύσκολες για την πατρίδα έβαλε πλάτη. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη», εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Ελλάδα να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία.

«Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ. Μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει και εδραιώνει τις στρατηγικού χαρακτήρα σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία. Χθες μίλησε στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Middle East Green Initiative», όπου τόνισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει το φυσικό σημείο εισόδου για υγροποιημένο φυσικό αέριο και υδρογόνο», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε: «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έχει δεσμευτεί στο στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050. Ενώ επιδίωξη είναι να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμη πως ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ και το σχέδιο για την κινητοποίηση πάνω από 25 δισεκ. σε επενδύσεις με στόχο την πράσινη μετάβαση.

Στο περιθώριο της συνόδου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, τον Τζον Κέρι ενώ σήμερα Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Θα έχει ακόμα συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας που δραστηριοποιούνται ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα ενώ θα συμμετέχει στο Forum «Future Investment Initiative» το οποίο συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου».

«Φασόν κείμενα για την αξιολόγηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα φασόν κείμενα με τα οποία συνδικαλιστικές ηγεσίες στα σχολεία επιχειρούν να ακυρώσουν την αξιολόγηση. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο και δεν θα επιτρέψει τέτοιου είδους κουτοπονηριές, υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε «στις άδειες εκπαιδευτικών που έχουν τριπλασιαστεί ότι η κάλυψη των αναγκών γίνεται με την πρόσληψη αναπληρωτών. Ήδη ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία για την πρόσληψη 2.500 αναπληρωτών», τόνισε.

Για τις παρελάσεις ανέφερε ότι θα γίνουν κανονικά με εξαίρεση τις περιφέρειες που αποφάσισαν να μην γίνουν. Η μαθητική της Θεσσαλονίκης δεν θα γίνει λόγω εθνικούς πένθους και παρότρυνε όσους παραστούν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για τον πράσινο δακτύλιο ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η εικόνα βελτιώθηκε. Το πρόβλημα περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται. Τόνισε ότι αυξήθηκαν τα λεωφορεία που κυκλοφορούν αφού υπήρξε μεγάλος φόρτος.

Όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση

«Ισχύει το πλαίσιο μέτρων που έχουμε ανακοινώσει που σε διάφορες δραστηριότητες διαφοροποιεί την κινητικότητα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Να σπεύσουν όλοι να κάνουν το εμβόλιον γιατί είναι ο μόνος τρόπος να θωρακιστούμε απέναντι στη νόσο και αν νοσήσουμε να μην νοσήσουμε βαριά», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ αναφορικά με τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, επεσήμανε ότι: «όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται γίνονται στο πλαίσιο που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Σε εξωτερικούς χώρους κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκες όπου επικρατεί συνωστισμός. Τα αρμόδια όργανα της είναι εντεταλμένα να εφαρμόζουν την τήρηση των κανόνων. Ο κορονοϊός είναι εδώ».

Για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα ανέφερε ότι «τα γεγονότα έχουν περάσει στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ την επιχειρησιακή αξιολόγηση και είναι σε εξέλιξη και ο πειθαρχικός έλεγχος. Ψυχραιμία και καταλλαγή και να έχουν όλοι εμπιστοσύνη στα όργανα της πολιτείας», ενώ για  τον προϋπολογισμό της υγείας και τα περί περικοπής 900 εκατομμυρίων είπε ότι ήταν μια έκτακτη ενίσχυση στο πλαίσιο του covid. Αν χρειαστεί θα δοθούν και άλλα.

Δείτε την ενημέρωση όπως πραγματοποιήθηκε

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ