Μητσοτάκης: Μέσα στο 2022 το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου – Τι θα περιλαμβάνει

Share:

Οι γυναίκες 50-69 ετών θα ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους

Την υιοθέτηση προγράμματος για την προστασία κατά του καρκίνου
που θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του, λίγες ώρες μετά την κηδεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. 

Το πρόγραμμα θα καθιερωθεί εντός του 2022 και θα προβλέπει τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μνήμη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. «Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους», σημειώνει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

«Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές», αναφέρει επίσης ο πρωθυπουργός. 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.
Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

Previous Article

Επίθεση με Bιτριόλι: Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Next Article

Επίθεση με Bιτριόλι: Ποινή κάθειρξης 15 ετών στην Έφη Κακαράντζουλα

Σχετικά Άρθρα