Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» και επισήμανε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς

Μετά από σχεδόν έντεκα ώρες ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για το θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά.

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος.

Στα πολυσέλιδα υπομνήματα τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για μία «ενδελεχή έρευνα» και επισήμανε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η 4η ανακρίτρια Πειραιά θα μεταβεί στο Τζάνειο για να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα.

Όσο αφορά τον 14χρονο ο οποίος εμφανίστηκε ως οδηγός του οχήματος ο κ.Κούγιας τόνισε, ότι διαφέρει προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν από εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση τόσο των επτά αστυνομικών, όσο και των δύο ανηλίκων Ρομά, που φέρονται να επέβαιναν στο όχημα και κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κλοπή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ