Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά – Πάνδημη συγκίνηση για την πρόωρα χαμένη πολιτικό

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών

Το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά
αναμένεται να πουν σήμερα Τετάρτη συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Υπό το βάρος της πάνδημης οδύνης η Φώφη Γεννηματά θα οδεύσει προς την τελευταία της κατοικία, αλλά οι αγώνες που έχει δώσει τόσο στην πολιτική όσο και στον στίβο της ζωής θα μείνουν χαραγμένοι στις μνήμες των Ελλήνων.

Εθνικό πένθος την Τετάρτη

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί την Τετάρτη δημοσία δαπάνη, με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και, αμέσως μετά, η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επικηδείους θα εκφωνήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετίσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος Γεννηματάς-Τσούνης.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την ίδια ημέρα κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αποφάσισε να κυματίζει μεσίστια η σημαία σε όλα τα δημόσια κτίρια την 27η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σε ένδειξη πένθους, η Βουλή έχει διακόψει τις εργασίες της για μία εβδομάδα, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί και η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη θα γίνει ο ενταφιασμός της Φώφης Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στο μνήμα όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη, «προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, την Φώφη Γεννηματά. Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, αποδίδει τις δέουσες τιμές».

Επίσης, αποφασίστηκε να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Τα τελευταία της λόγια

Ακόμη και κατά τη νοσηλεία της στον «Ευαγγελισμό», παράλληλα με την ύστατη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, η έγνοια της και το μυαλό της στο ΚΙΝΑΛ και στη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης.

Άλλωστε είναι γνωστό, ότι από το 2015 που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, δεν σταμάτησε ποτέ να νοιάζεται για την επόμενη μέρα του κόμματος.
Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι έλεγε στους συνεργάτες, με τους οποίους επικοινωνούσε μέχρι τελευταία στιγμή, η Φώφη Γεννηματά: «Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μη διασπαστεί η ενότητα»». Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια-οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ