Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Ραγίζει καρδιές» ο πιο στενός συνεργάτης της Γεννηματά – «Δεν ήθελε να τη λυπάται κανείς»

«Ήταν ένας άγγελος μέσα στην κόλαση της πολιτικής»

Το χθεσινό «ύστατο χαίρε»
στη Φώφη Γεννηματά προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και κορύφωσε το δράμα του θρήνου σε όλη την Ελλάδα.

Το χθεσινό βράδυ, λίγο μετά την κηδεία, ο πιο στενός της συνεργάτης τα τελευταία 20 χρόνια, Νίκος Βοσδογάνης μιλάει για τη δική του Φώφη, όπως την έζησε ο ίδιος. «Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη» δήλωσε, το βράδυ της Τετάρτης, μετά την κηδεία.

«Μας προστάτευε η Φώφη, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε»

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα. «Αποφάσισε να ζήσει χωρίς φόβο. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα, δεν τα μοιράστηκε μαζί μας, δεν γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε… Εγώ είχα επικοινωνία την Παρασκευή και μου λέει ότι ‘είμαι πάρα πολύ καλά’. Με παρακάλεσε να δώσω στους δημοσιογράφους τα μηνύματα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας που της μετέφεραν από τις Βρυξέλλες και δώσαμε ραντεβού για το σπίτι να κάνουμε τις ομιλίες μας και τις δηλώσεις μας. Καθόμασταν μαζί στο ίδιο γραφείο ώρες και δουλεύαμε τα κείμενα πολλά χρόνια τώρα… Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη».

Με συγκίνηση τόνισε πως όλος ο κόσμος αγαπάει τη Φώφη Γεννηματά. «Ήταν μεγάλη η σκιά της Φώφης Γεννηματά για να είμαι εγώ η σκιά της» είπε και ανέφερε ότι είχαν μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα με στόχο τη στήριξή της και ό,τι καλύτερο για αυτή». «Μας προστάτευε η Φώφη Γεννηματά, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε και να είμαστε κοντά της» απάντησε ο Νίκος Βοσδογάνης σε ερώτηση για το αν η ίδια ήξερε ότι ερχόταν το τέλος.

«Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά, έδινε μάχες και δεν της χαρίστηκε κάτι. Η Φώφη Γεννηματά κέρδισε μάχες που ήταν χαμένες. Πήρες μια υπερνομαρχία που δεν ήθελε να τη διεκδικήσει κανείς, πήρε ένα κόμμα που δεν το ήθελε κανείς και τα κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του. Κέρδιζε πολύ από την προσωπική επαφή, κέρδιζε από όποιον άνθρωπο τη συναντούσε. Τον κέρδιζε. Έτσι λοιπόν λιθαράκι – λιθαράκι τα καταφέραμε. Αλλά η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν μόνο το χαμόγελο, αυτή τη στιγμή έχει αφήσει στο κόμμα ένα συναίσθημα που πλημμυρίζει και είναι μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη, αλλά έχει αφήσει και μια δουλειά, είμαστε η παράταξη που έχει προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ίσως το μόνο της λάθος ήταν που δεν γεννήθηκε άνδρας, το οποίο φυσικά δεν το μετάνιωσε γιατί υπερασπίστηκε τη γυναικεία ταυτότητα. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά, έτσι όπως λειτουργεί η πολιτική. Κι εγώ το λέω και το εννοώ ότι ήταν ένας άγγελος μέσα στην κόλαση της πολιτικής» υποστήριξε.

Όπως είπε, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποιες στιγμές από όσα έζησαν μαζί, «είναι όλη η διαδρομή».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ