Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φώφη Γεννηματά – Ράγισαν καρδιές τα παιδιά της, Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία – Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι που εκφώνησαν στο τελευταίο αντίο (Βίντεο)

Ράγισαν καρδιές χθες Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Α’ Νεκροταφείο όπου η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, ο πολιτικός κόσμος αλλά και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στην πρόωρα νικημένη από τον καρκίνο πολιτικό.

Ράγισαν καρδιές χθες Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Α’ Νεκροταφείο όπου η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, ο πολιτικός κόσμος αλλά και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στην πρόωρα νικημένη από τον καρκίνο πολιτικό.

Οι πιο συγκλονιστικές στιγμές ήταν όταν τα παιδιά της, ο Γιώργος, η Κατερίνα και η Αιμιλία, αποχαιρέτησαν τη μητέρα τους μπροστά στο φέρετρό της, εκφωνώντας επικηδείους με τα πιο τρυφερά λόγια για τη Φώφη Γεννηματά.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια παρά την απαιτητική σου καριέρα, το νιώθουμε έντονα» ανέφερε στον επικήδειο που εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Γεννηματάς – Τσούνης.

«Έδωσες όλες τις μάχες παλικαρίσια, ήσουν αγωνίστρια της ζωής για τη ζωή. Αντίκρυσες τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελο σου, δείχνοντας τη δυναμικότητα σου και τη θέληση για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους», τόνισε ο γιος της.

«Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης» πρόσθεσε.

«Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι φεύγουν οι ελπίδες μου. Τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα» κατέληξε.

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω»

«Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Παρά τον πόνο και την ταλαιπωρία ήσουν με ένα χαμόγελο στα χείλη να μας καθησυχάζεις ότι θα πάνε όλα καλά. Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας. Η μαμά μας! Μας χάρισες στιγμές με πολύ αγάπη και τρυφερότητα. Ήσουν δίπλα μας στις ευχάριστες στιγμές και στις αποτυχίες. Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαστε περήφανοι για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε ποτέ και να ζούμε την κάθε στιγμή. Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Δεν σε φόβιζε τίποτα. Θα μας λείψεις πάρα πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, η ζεστή σου αγκαλιά, το χάδι σου και η φωνή σου και η ενέργεια που γέμιζε όλο το σπίτι χαρά. Πάντα όταν ήσουν κοντά μου ένιωθα ασφάλεια. Τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι ζωντανή στις καρδιές μας. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια. Σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε η μικρή κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

«Έφυγες όρθια με το κεφάλι ψηλά»

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες 1,2,3 πάμε. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι. Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια.

Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», ανέφερε συγκινημένη η μεγαλύτερη κόρη Αιμιλία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ