Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στις 11:00 η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Η παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και όσοι την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φοράνε μάσκα

Στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο του «Όχι».

Η παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και όσοι την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φοράνε μάσκα. Νωρίτερα, στις 10:30, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.

Παρών στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα είναι και ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μέτρα κατά του συνωστισμού

Στο πεδίο της πανδημίας προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη η αναμενόμενη προσέλευση του κόσμου σήμερα για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Εκτός από την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, την ανησυχία των ειδικών για την έκβαση των σημερινών παρελάσεων επιτείνει και ο ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών στην περιοχή, καθώς ευνοεί την υπερμετάδοση του ιού.

Για το λόγο αυτό η παρουσία της ΕΛΑΣ είναι ιδιαίτερα αισθητή αφενός για να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας, και αφετέρου προκειμένου να αποτραπούν θλιβερά γεγονότα, όπως μια πιθανή διαδήλωση αρνητών των εμβολιασμών.

Μάλιστα, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα προβαίνουν σε αυστηρές συστάσεις για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα βεβαιώνονται πρόστιμα για συνωστισμό. Στους σχεδιασμούς των αστυνομικών Αρχών περιλαμβάνονται ακόμη ζώνες περιφρούρησης και περιπολίες με drones, ενώ τεταμένη υπήρξε το τελευταίο διάστημα και η προσοχή τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης αντιεμβολιαστικών εκδηλώσεων στις παρελάσεις μέσω διαδικτύου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ