Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΚΙΝΑΛ: Η τριανδρία Σκανδαλίδη, Κατρίνη και Κεγκέρογλου θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και οι χρεώσεις

Τη Δευτέρα μεταφέρεται η πρώτη σύγκρουση των επιτελείων για την διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, κατά την οποία θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ με σκοπό να οριστεί αυτός που θα την εκπροσωπεί, μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, που θα αναδειχθεί στις εσωκομματικές εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Το θέμα της αναβολής των εκλογών δεν υφίσταται, καθώς η ΕΔΕΚΑΠ αναμένεται να επαναβεβαιώσει σήμερα ότι θα διεξαχθούν κανονικά 5 και 12 Δεκεμβρίου, μετά και τις συνεννοήσεις με την εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνική υλοποίηση του εγχειρήματος.

Μέχρι στιγμής γίνονται έντονες ζυμώσεις στο παρασκήνιο κυρίως μεταξύ των συνεργατών Παπανδρέου, Λοβέρδου και Ανδρουλάκη για το ποιος εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ και ποιος αντικαθιστά την Φώφη Γεννηματά στη θέση της προέδρου της ΚΟ.

Αυτός που την αντικαθιστά στο κόμμα είναι σαφές ότι είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής ΕπιτροπήςΜανώλης Χριστοδουλάκης, τώρα όσον αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι θεσμικός εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο γραμματέας Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ η πλευρά Λοβέρδου επιμένει ότι είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Κώστας Σκανδαλίδης που είναι πρώτος και ο Μιχάλης Κατρίνης που είναι δεύτερος.

Το τηλεφώνημα Κεγκέρογλου στον Σκανδαλίδη

Έπειτα από διάφορες παρασκηνιακές  συνεννοήσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα πράγματα και ποιος αποφασίζει τι, φαίνεται να ηρέμησαν ξανά τα πνεύματα. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Κεγκέρογλου τηλεφώνησε στον κ. Σκανδαλίδη, την υποβάθμιση του οποίου φαινόταν να στοχεύει η πρωινή του δήλωση, για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, κάτι που οι πληροφορίες λένε ότι έγινε σε καλό κλίμα. Το θέμα, όπως λένε έμπειροι κομματικοί, που παρακολουθούν τις διαδικασίες, είναι να συνεννοηθούν οι δυο τους (Σκανδαλίδης και Κεγκέρογλου) και να λύσουν και κάθε παρεξήγηση, αλλά και κάθε πρακτικό ζήτημα, που μπορεί να προκύψει.

Κατά τα λοιπά, αρμόδιες πηγές από το περιβάλλον του Παύλου Χρηστίδη ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησής από την κούρσα της ηγεσίας και ότι η σκέψη για μία κάποια αναβολή των εκλογών εδράζεται στο φορτισμένο κλίμα από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ