Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προειδοποίηση Καπραβέλου: Να εμβολιαστούμε άμεσα, αλλιώς θα ζήσουμε τραγωδίες – Τέλος οι εντατικές

Η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%

Την οριακή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα με αφορμή την απότομη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και δη της Βορείου Ελλάδας, σχολίασαν μέσω του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείουΠαπανικολάου
, Νίκος Καπραβέλος και η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τέλος οι εντατικές»

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν », υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος. Όπως τόνισε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες».

Εξέφρασε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια .«Κάτι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κα Παγώνη σημείωσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%. Στάθηκε επίσης στη σημασία της τρίτης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ