Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γκίκας Μαγιορκίνης στο parapolitika.gr: Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα συνδέονται με τα ποσοστά εμβολιασμού

Την αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων ζητεί επίσης ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας

Οποιαδήποτε νέα περιοριστικά μέτρα
για τις «κόκκινες» Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας αναληφθούν πρέπει να συνδέονται λειτουργικά και συμβολικά με την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού επί του γενικού πληθυσμού, στις περιοχές αυτές και στο σύνολο της χώρας. Πρέπει να αποτελούν κάτι σαν ουσιαστική παρότρυνση προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, προκειμένου αυτοί να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, σήμερα στο parapolitika.gr ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση, η σχετική συζήτηση πρέπει να κινηθεί τόσο στο θέμα της αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού επί του γενικού πληθυσμού όσο και στο θέμα της προσήλωσης και της αυστηρής εφαρμογής των υφιστάμενων μέτρων. Τα όποια τοπικά νέα μέτρα ληφθούν πρέπει να συνδέονται με τα ποσοστά του εμβολιασμού».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, πάντως, δεν μας διευκρινίζει τα συγκεκριμένα νέα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές, τα οποία συζητεί ήδη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ