Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σακελλαροπούλου από Αρκαλοχώρι: Σύντομα θα αποκατασταθούν οι ζημιές – Οι άνθρωποι θα γυρίσουν στην κανονική τους ζωή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε από κοντά τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στις σεισόμπληκτες περιοχές του Αρκαλοχωρίου βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου και συνομίλησε με κατοίκους και θα δει από κοντά τις καταστροφές που προξένησε ο φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού neakriti.gr, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε αρχικά στο Δήμο ΑρχανώνΑστερουσίων στις Αγιές Παρασκιές, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί τις Μελέσσες, το Αρκαλοχώρι.

Στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος της περιοχής, Μανόλης Κοκοσάλης σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου Ανδρέας και ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης.

Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων αναφέρθηκαν στις δράσεις που εξελίσσονται για τον πλήρη έλεγχο των κτιρίων που έχουν πληγεί και τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ακόμα ενημέρωσαν την κα Σακελλαρόπουλου για τις ανάγκες που διαμορφώνονται για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

Στην πλατεία του χωριού οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την πρόεδρο με θερμό χειροκρότημα ενώ είχε στηθεί μπουφές με κρητικό κέρασμα προς τιμήν της προέδρου. Ακολούθως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την Έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821.

Τέλος, θα παραστεί σε γεύμα προς τιμήν της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη


Mίλησε με τους κατοίκους της περιοχής

Η κυρία Σακελλαροπούλου είδε από κοντά τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, τόσο στο παλιό τμήμα της περιοχής, όσο και στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου. Αμέσως μετά βρέθηκε στο χώρο που έχουν εγκατασταθεί οι οικίσκοι στους οποίους θα φιλοξενηθούν από τις επόμενες μέρες πληγέντες κάτοικοι, αλλά και στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου που υπήρξε από την πρώτη μέρα του σεισμού, η κεντρική δομή φιλοξενίας όσων επλήγησαν από το σεισμό

Ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και την αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα, την ώρα που το σεισμικό φαινόμενο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στην περιοχή η κυρία Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, και σε δήλωσή της εξέφρασε τη θλίψη της για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί, «αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όσους κατοίκους μέσα σε μία στιγμή έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους».

«Είδα με χαρά και συγκίνηση το πόσο η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία -αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμαρχοι με τους εθελοντές, με την κοινωνία των πολιτών- από την πρώτη στιγμή λειτουργεί. Πώς βοήθησαν ώστε να μη χαθούν τα πράγματα, να μην χαθεί ο έλεγχος, οι άνθρωποι να οργανωθούν, να ανταποκριθούν στις πρώτες ανάγκες, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά.

Τα σχολεία ήδη, απ ΄ό,τι ακούω, και στις τρεις περιοχές που πήγα, από τη Δευτέρα ξεκινούν- και όπως είπα τα ανοιχτά σχολειά είναι όλο το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται, είναι το πιο θετικό μήνυμα» σημείωσε η Πρόεδρος.

Επισήμανε ότι τα προβλήματα παραμένουν αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και με τη στήριξη της Πολιτείας, που είναι αναγκαία εδώ, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να γυρίσουν στην κανονική τους ζωή, στα σπίτια τους, στον χρόνο που θα χρειαστεί γι’ αυτό, και η όμορφη αυτή περιοχή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς».

Αναχωρώντας για το Ηράκλειο, σε μια στάση έξω από το χωριό, η κυρία Σακελλαροπούλου συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων από τους οποίους ζήτησε να είναι αισιόδοξοι, λέγοντας ότι η ίδια είναι από τη φύση της αισιόδοξη και πως πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ