Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (εικόνες)

Στην πλατεία του χωριού οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την πρόεδρο με θερμό χειροκρότημα

Στις σεισόμπληκτες περιοχές
του Αρκαλοχωρίου βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου και συνομίλησε με κατοίκους και θα δει από κοντά τις καταστροφές που προξένησε ο φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού neakriti.gr, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε αρχικά στο Δήμο ΑρχανώνΑστερουσίων στις Αγιές Παρασκιές, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί τις Μελέσσες, το Αρκαλοχώρι.

Στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος της περιοχής, Μανόλης Κοκοσάλης σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου Ανδρέας και ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης.

Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων αναφέρθηκαν στις δράσεις που εξελίσσονται για τον πλήρη έλεγχο των κτιρίων που έχουν πληγεί και τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ακόμα ενημέρωσαν την κα Σακελλαρόπουλου για τις ανάγκες που διαμορφώνονται για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

Στην πλατεία του χωριού οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την πρόεδρο με θερμό χειροκρότημα ενώ είχε στηθεί μπουφές με κρητικό κέρασμα προς τιμήν της προέδρου. Ακολούθως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την Έκθεση «Κρήτη 1821-1898: Στους δρόμους της Επανάστασης» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821.

Τέλος, θα παραστεί σε γεύμα προς τιμήν της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ