Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσιάρας στα Παραπολιτικά 90,1 για θάνατο Ρομά: Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει λάθος μηνύματα και οικειοποιείται καταστάσεις

Τι είπε για τα επεισόδια κατά υγειονομικών

«Δεν χάσαμε το τρένο της πειθούς
», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Παράλληλα, τόνισε πως «η συντριπτική πλειοψηφία ασθενών με κοροναϊό είναι ανεμβολίαστοι» και πρόσθεσε πως «η μόνη απάντηση στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός».

«Η μάχη αυτή αφορά την ανθρώπινη ζωή, αφορά στο πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε και την κοινωνία και τους πολίτες και τους εαυτούς μας απέναντι σε κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει απολύτως αποτελεσματικά μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τα επεισόδια κατά υγειονομικών ο κ. Τσιάρας είπε ότι η νομοθεσία που υπάρχει απαντά σε όλα τα ζητήματα. Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ψυχισμό και συμπεριφορές από ανθρώπους που δεν έχουν κάποια λογική».

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό προϊόντος του χρόνου και αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα, βλέποντας το τι συμβαίνει γύρω μας σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα αμβλυνθούν ως φαινόμενα και όλοι θα καταλάβουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν. Είναι κρίμα  να χάνονται ανθρώπινες ζωές απλά και μόνο γιατί κάποιος δεν έκανε ένα εμβόλιο», τόνισε.

«Λάθος μηνύματα»

Με αφορμή τις εξελίξεις μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου Ρομά σε καταδίωξη στο Πέραμα ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου». Επίσης, τόνισε «πως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλο μας», ενώ σημείωσε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη στάση του στέλνει λάθος μηνύματα και προσπαθεί να οικειοποιηθεί καταστάσεις και γεγονότα».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε αυτό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είτε σε μια πρακτική προηγουμένων ετών είτε σε μια πρακτική που φαίνεται ότι εξακολουθεί να υιοθέτει μέχρι σήμερα αφενός μεν εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα προς την κοινωνία, υποστήριξε.

Επίσης, πρόσθεσε: «Είναι κρίμα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση που για άλλη μια φορά προσπάθησε να μπει στη μέση σε ένα ζήτημα για το οποίο αφενός μεν έγινε ότι έγινε αλλά από την άλλη πλευρά η ίδια η Δικαιοσύνη είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».

Υγεία και fake news

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με τον Ποινικό Κώδικα και την διάταξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο κ. Τσιάρας είπε πως έχει προστεθεί διάταξη για θέματα δημόσιας υγείας. «Δεν νομίζω ότι είναι μια διάταξη η οποία δημιουργεί το χώρο μια συζήτησης πρώτον διότι είναι υφιστάμενη διάταξη από τον ήδη ισχύοντα ποινικό κώδικα από τον Ιούλιο του 2019 και δεύτερον η μικρή προσθήκη η οποία έγινε αφορά σε κάτι που αντιμετωπίζεται από την σύγχρονη πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είπε: «Νομίζω ότι ο αντιπρόεδρος είπε τα απολύτως αυτονόητα, είναι η προσπάθεια την οποία επιχειρούμε εδώ και δυο χρόνια υπηρετώντας και υλοποιώντας ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο χώρο της Δικαιοσύνης προκειμένου και η Δικαιοσύνη να τρέξει με τις ταχύτητες που τρέχει η κοινωνία και όλοι οι άλλοι τομείς».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ