Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενημέρωση Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της ανοσίας από τη νόσηση – Τρεις επιλογές για τους εμβολιασμένους με J&J

Aπό την Παρασκευή τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση όσων έχουν λάβει το μονοδοσικό σκεύασμα

Οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας είχαν ξεκινήσει από την αρχή του εμβολιασμού και σήμερα γνωρίζουμε ότι διαρκεί 6 μήνες, ανάφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

Αναφέρθηκε επίσης και σε όσους έχουν νοσήσει, λέγοντας ότι η σύσταση των διεθνών οργανισμών είναι η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου να γίνεται 6 μήνες μετά τη νόσηση. Μίλησε ακόμα για τα αποτελέσματα μελέτης, όπου ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει -διάστημα έως 5 μήνες- είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει.

Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, είπε η κ. Θεοδωρίδου. Η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία από σοβαρές μορφές νόσου σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν 2 δόσεις πέντε μήνες πριν, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση όσων έχουν κάνει J&J

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπενθύμισε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson και έχουν παρέλθει δύο μήνες από τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση. 

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, η αναμνηστική δόση γι’ αυτή την κατηγορία εμβολιασμένων πολιτών θα γίνεται είτε με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε με αυτό της Pfizer, είτε – μετά από λίγες ημέρες, καθότι είναι σε εκκρεμότητα οι σχετικές διαδικασίες – με το εμβόλιο της Moderna.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ