Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σύσκεψη στο Μαξίμου για πανδημία: Ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων – Εντείνονται οι έλεγχοι στην εστίαση – Ποια άλλα μέτρα εξετάζει η κυβέρνση

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη Γεραπετρίτη – Σκέρτσου- Πλεύρη με τους περιφερειάρχες

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης
πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κοροναϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ