Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανακοινώσεις Πλεύρη: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, κομμωτήρια και εστίαση

Δύο τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Νέο πλαίσιο τέθηκε σε ισχύ μετά το θλιβερό ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων

Η αναζωπύρωση της πανδημίας και η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οδήγησαν την επιτροπή των ειδικών να εισηγηθούν νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κοροναϊού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο που τίθεται σε ισχύ, μετά και το θλιβερό ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τον ΕΟΔΥ.

Aρχικά ο υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε προσωπικό και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη δόση.

Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο. Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που τίθενται οριζόντια σε εφαρμογή και θα αφορούν όλη την επικράτεια. 

Από το Σάββατο, λοιπόν, τίθενται σε ισχύ επιπλέον μέτρα για ανεμβολίαστους.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους 

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κομμωτήρια, ανοιχτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.
  • Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση 

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ανοίγειι η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, καλώντας όλους τους πολίτες, από 18 ετών και άνω, να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, για να προχωρήσει ο κόσμος στην τρίτη δόση, η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ