Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: «Όχι» σε νέο lockdown και στην πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής

Τι είπε για την ακρίβεια και την ΕΛΑΣ

«Στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης
τα ποσοστά εμβολιασμών είναι υψηλά και οι θάνατοι και τα κρούσματα χαμηλά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιπλέον, εξήγησε ότι στη χώρα-αναλογικά με τον πληθυσμό της–  «έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη». Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως «δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown «ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000». Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

«Υπάρχει το εμβόλιο»

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής και σημείωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να επιβληθεί καθώς «υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος».

Ακρίβεια

Σε ότι αφορά την ακρίβεια είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού», ενώ ανέφερε ότι «στο καλάθι της νοικοκυράς σήμερα στην Ελλάδα η απώλεια σε σχέση με το 2019 είναι μηδέν». Εκτίμησε παράλληλα ότι οι καταναλωτές δεν έχουν φρενάρει τις αγορές τους.

Για την Αστυνομία

Για το ξήλωμα της Άμεσης Δράσης που ανακοινώθηκε χθες, σημείωσε ότι «η ιδέα ότι κάποιος διατάσσει να σταματήσει η καταδίωξη είναι αδιανόητη». Πρόσθεσε, δε, ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε επίσης ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα καθώς «έχουν δρομολογηθεί αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ