Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Στα 6.200 αναμένονται τα σημερινά κρούσματα – Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του Θεοδωρικάκου

Ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας
από τον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Δεν υποχωρεί ο κοροναϊός

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τα σημερινά κρούσματα αναμένονται περίπου στα 6.200, μειωμένα μεν από το χθεσινό «επιδημιολογικό μπαμ», αλλά σαφώς ο εν λόγω αριθμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση αποκλιμάκωση. Την ίδια στιγμή, με 430 διασωληνωμένους, εντείνεται η πίεση και η ανησυχία για τους ανεμβολίαστους όπου η πλειονότητά τους έχουν γεμίσει τα κρεβάτια των ΜΕΘ.

Κατηγορηματικός οτι δεν θα υπάρξει νέο lockdown, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους απέκλεισε για δεύτερη φορά, κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός lockdown λέγοντας “Δεν θα κλείσει κανείς! Ακούσατε τι είπα (στην επιτροπή) δεν θα κλείσουν, δεν θα έχουμε lockdown. Αυτή είναι η προσέγγιση όλων των χωρών.

Μέτρα με την ελπίδα να μην αυξηθούν περισσότερο τα κρούσματα

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό που ανακοινώθηκε χθες και το οποίο περιλαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, προσέλευση για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο σχεδόν παντού με τεστ και μεγαλύτερα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα.

Τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 

* Απαιτείται εφεξής αρνητικό rapid ή μοριακό test για την προσέλευση των ανεμβολίαστων σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται της υποχρέωσης οι χώροι λατρείας, τα φαρμακεία και οι χώροι του κλάδου της διατροφικής αλυσίδας.

 * Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε 2 rapid ή μοριακά test ανά εβδομάδα, περιλαμβανομένων και των ιερέων. 

* Από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν πρόσβαση στην τρίτη (ή τη δεύτερη, εάν πρόκειται για το μονοδοσικό) δόση του εμβολίου, μόλις κλείσουν έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

* Έναρξη εφαρμογής των νέων προστατευτικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. 

* Τα πρόστιμα στους παραβάτες επιχειρηματίες ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, με αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες.

 * Τα νέα προστατευτικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους στοχεύουν πρωτίστως στην αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού επί του γενικού πληθυσμού, καθώς και στην προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών οι οποίοι επιμένουν να μην εμβολιαστούν.

 Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: 

* Οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί γιατροί δεν θα συνεχίσουν στο ΕΣΥ της χώρας μας και δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. 

* Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η αναστολή των καθηκόντων για όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 

  

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ