Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κοροναϊός: Εκθετική ανάπτυξη «δείχνουν» τα στοιχεία – Σε δυσθεώρητο ύψος ο δείκτης θετικότητας – Τι περιμένουμε

Νέο αρνητικό ρεκόρ αποτελεί επίσης για σήμερα ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας

Σε… εκθετική τείνει από σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, να μετατραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού
στη χώρα μας, καθώς τα 6.808 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα, τα οποία αναφέρει το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανεβάζουν τον δείκτη θετικότητας στο… 3,35%, έναντι του 1,54% για την περασμένη Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

Με απλά λόγια, το ποσοστό της αύξησης του δείκτη θετικότητας, σε σχέση με τον δείκτη για την περασμένη Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, φτάνει το δυσθεώρητο… 117,5%.

Την ίδια στιγμή, νέο αρνητικό ρεκόρ αποτελεί επίσης για σήμερα ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, αριθμός ο οποίος έφτασε τις… 363 νέες εισαγωγές. Ανάλογο μέγεθος είχαμε δει για τελευταία φορά στις 4 Μαϊου 2021, όταν οι νέες εισαγωγές είχαν φτάσει στις 369, με την πληρότητα στις κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) να βρίσκεται, τότε, περίπου στο 70%, ενώ η ίδια πληρότητα για σήμερα βρίσκεται πάνω από το 85%, με ιδιαίτερη και ασφυκτική πίεση να ασκείται στο ΕΣΥ της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών με νόσο COVID – 19, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, είναι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, οι 369 από τους 441 διασωληνωμένους ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19 στις ΜΕΘ του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι (δηλαδή μόνο με τη μία δόση των εμβολίων), ενώ μόλις 72 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή ποσοστό μόλις 16,33% επί του συνόλου των διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο COVID – 19.

Η ώρα για την τρίτη δόση

Την ίδια στιγμή, “ανοίγει” την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, αύριο δηλαδή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον καθορισμό των ραντεβού προς εμβολιασμό όλων των συμπολιτών μας, ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι έχουν ήδη συμπληρώσει ή συμπληρώνουν έξι μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού ή δύο μήνες μετά τη λήψη της μίας δόσης του μονοδοσικού εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson.

Σημειώνεται ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει την μία δόση του μονοδοσικού εμβολίου, πρέπει να λάβουν τη δεύτερη, ενισχυτική δόση τριάντα (30) ημέρες μετά από τη λήψη της μίας δόσης του Johnson & Johnson.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ