Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οι προτιμήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Οι σκέψεις σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Μια συζήτηση που θα ξεκινήσει αφορά ποιον υποψήφιο στο ΚΙΝ.ΑΛ.
προτιμούν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς κανένας δεν θα βγει να υποστηρίξει κάτι δημόσια, ιδίως τώρα, που τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά.

Πάντως, στη Ν.Δ. αυξάνονται οι φωνές που λένε τα εξής: Ο Ανδρέας Λοβέρδος βολεύει σε περίπωση απλής αναλογικής και αναζήτησης κυβερνητικού εταίρου στον χώρο του Κέντρου. Όμως στην προσπάθεια απόκτησης αυτοδυναμίας «κόβει» ψήφους η παρουσία του, καθώς λογικό είναι να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές.

Επαναπατρισμοί ( ; ) στο ΚΙΝΑΛ

Η άλλη σχολή σκέψης λέει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα «κόψει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιδιωχθεί και επαναπατρισμός πολιτικών ή νυν βουλευτών και στελεχών «παπανδρεϊκών» αναφορών, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Αντ. Κοτσακάς, η Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω ασφυκτιούν σε ένα κόμμα όπου το 3% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ -βλέπε οι παλιοί Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και σία- ιδεολογικά κυριαρχεί έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας έχει δημιουργήσει γκρίνιες περί μη ανάπτυξης του κόμματος προς τα μεγάλα κοινά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ