Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διαβάστε στα Παραπολιτικά: Η Ελλάδα σε τροχιά μεγάλων υποδομών – Ειδικό Ενθετο για τα έργα της επόμενης ημέρας

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με δύο μνημειώδεις ιστορικές προσφορές

Αύριο, Σάββατο 13 Νοεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας! 

Διαβάστε:

Ειδικό Ενθετο των «Π» για τα έργα της επόμενης ημέρας

Η Ελλάδα σε τροχιά μεγάλων υποδομών

Τα αίτια της έξαρσης και η λύση των μονοκλωνικών

Γιατί το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι το ισχυρότερο όλων

Πόσο θωρακισμένη είναι η εκπαίδευση;

Νίκη Κεραμέως στα «Π»

Οι πρωτοπόροι Ελληνες κατα του κορονοϊού

Μάριος Θεμιστοκλέους στη Σάσα

Οταν ο Παυλόπουλος αρθογραφεί στην «Εστία»

Υπεροχή Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο «δίνουν» τα γκάλοπ

Ο Τσίπρας «παρακολουθεί» του υβριστές του Μητσοτάκη

Τι θα μεταφέρει στη…βαλίτσα του ο Μητσοτάκης

Και τα ορόσημα του έως τις κάλπες του 2023

Αδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης

«Εχουν μεγάλη ευθύνη οι ανεμβολίαστοι» 

Ποιοι πολεμούν τους…Σοφούς του Αλέξη Τσίπρα
Και ποια του ετοιμάζουν για διάδοχο στην Κουμουνδούρου

Ανδρέας Λοβέρδος
«Δεν υπάρχει σενάριο συντηρητικής διακυβέρνησης»

-Τα προπύργια των υποψηφίων του ΚΙΝ.ΑΛ

Στο συνέδριο της Ν.Δ.
Ανακοινώσεις για νέα μέτρα ελάφρυνσης

«Επανάσταση»
Η ψηφιακή δικαιοσύνη προ των πυλών

Πράκτωρ Π
Οταν ο επίσκοπος Δορυλαίου πληρώνεται τοις μετρητοίς

Πρωτοσελιδο__11_
Secret__13_

 

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με δύο μνημειώδεις ιστορικές προσφορές


«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο Άνθρωπος Φαινόμενο»,
Σαράντος Ι. Καργάκος

Με πλούσια βιβλιογραφία, με το κριτικό πνεύμα και τον λιτό και ουσιώδη λόγο του αξέχαστου δασκάλου Σαράντου Ι. Καργάκου παρουσιάζεται ολόκληρη η ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη, Μέγα Αλέξανδρου. Αυτό το Σάββατο 13 Νοεμβρίου αποκτήστε τον πρώτο τόμο που κυκλοφορεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ο Άνθρωπος Φαινόμενο,
«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ»
Σαράντος Ι.Καργάκος

Ο Σαράντος Ι. Καργάκος αναφέρει μεταξύ άλλων στον πρόλογο της έκδοσης:
«Αφότου σχηματίσθηκε το νεώτερο ελληνικό κράτος, ήσαν πολλοί αυτοί που ασχολήθηκαν με τη ζωή και τη δράση του νεαρού στρατηλάτη, είτε αυτοί ήσαν επίσημοι είτε ερασιτέχνες ιστορικοί. Δυστυχώς, η βιβλιογραφία αυτή αγνοείται στο εξωτερικό.

Στα κύρια σημεία του πρώτου τόμου είναι η υψηλή Στρατηγική και Τακτική στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόδρομοι του Αλεξάνδρου. Το βασίλειο της Μακεδονίας. Οι βασιλείς και ο χώρος. Οι τάφοι. Ο Φίλιππος Β’ (359-336 π.Χ.). Η άνοδος του Φιλίππου στο θρόνο. Ο Φίλιππος ως “στρατιώτης”. Η οικονομική πολιτική του Φιλίππου – Νομισματικός πόλεμος. Η μάχη της Χαιρώνειας. Η Συμμαχία Αθηναίων και Θηβαίων. Η δολοφονία του Φιλίππου (336 π.Χ.). Αλέξανδρος: Μια νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. Κατακτητής ή συνεχιστής; Η επίδραση των ελληνικών πολιτικών ιδεών στον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος ως προσωπικότητα (απόπειρα σκιαγραφίας). Παιδικά χρόνια – Αγωγή. Η εξωτερική εμφάνιση του Αλεξάνδρου. Η άνοδος του Αλεξάνδρου στο θρόνο. Οι πόλεμοι του Αλέξανδρου στη Χερσόνησο του Αίμου. Η εκστρατεία στην Ασία. Η Ολυμπιάς και η δράση της κατά την απουσία του Αλεξάνδρου. Ο Αλέξανδρος στο Γόρδιο. Η μάχη της Ίσσου. Απώλειες – Συμπεριφορά του Αλεξάνδρου – Κρίσεις για το ήθος του. Φοινίκη – Αίγυπτος Γαυγάμηλα – Κατάλυση Περσικού Κράτους. Εκδίωξη των Περσών από το Αιγαίο. Η κατάληψη των Μεγάλων Πρωτευουσών. Βαβυλών – Σούσα.

Ακόμη,
«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»
ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Μη χάσετε τον Δ’ τόμο της σειράς, «ΧΕΙΜΕΡΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ», αυτό το Σάββατο 13/11.

Ο τέταρτος τόμος της σειράς είναι η άμεση συνέχεια του τόμου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΙΣ» και αναφέρεται στην εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Μαρτίου 1941. Η χρονική αυτή περίοδος χαρακτηρίζεται ως η τρίτη περίοδος του Ελληνοϊταλικού πολέμου και περιλαμβάνει τρεις χαρακτηριστικές φάσεις.

Γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της αρχικής έκδοσης του τόμου, ο τότε Αντιστράτηγος Κων. Κανελλόπουλος:
«Οι διεξαχθέντες και περιγραφόμενοι εις τον παρόντα Τόμον αμυντικοί αγώνες των Ελληνικών στρατευμάτων εν Βορείω Ηπείρω κατά του Ιταλικού στρατού και οι διεξαχθέντες ολίγον βραδύτερον εν Ανατολική Μακεδονία, επίσης αμυντικοί τοιούτοι κατά του Γερμανικού στρατού, απέδειξαν περιτράνως ότι ο Ελληνικός Στρατός όστις ανέκαθεν ανεδείχθη άριστος εις τους επιθετικούς αγώνας, υπήρξεν εξ ίσου ικανός και εις τας αμυντικάς επιχειρήσεις.
Ο Ελληνικός Στρατός, μειονεκτών και εις τας δύο ως άνω περιπτώσεις εις δύναμιν και μέσα, αντεπεξήλθεν νικηφόρως εις την πρώτην περίπτωσην και επιτυχώς εις την δευτέραν, χάρις εις το υψηλόν ηθικόν του, την άριστην οργάνωσιν της αμύνης και την αξίαν των στελεχών του.

Τα στελέχη και αι στρατιωτικαί σχολαί, ενδιατρίβουσαι εις την μελέτην των μαχών τούτων, λίαν διδακτικών από απόψεως αμύνης, ασφαλώς θα εμποτισθώσι με την πεποίθησιν, ότι ο Έλλην στρατιώτης, είναι εξ ίσου καλός και εις την επίθεσιν και εις την άμυναν, αρκεί να έχει τύχη επαρκούς εκπαιδεύσεως και να οδηγήται καλώς εις την μάχην.
Αι αμυντικαί ικανότητες του, προεκάλεσαν την κατάπληξιν και τον θαυμασμόν των αντιπάλων του, οίτινες εθεωρούντο τότε εκ των ισχυροτέρων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ