Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μία ευχάριστη «έκπληξη» για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στην Ιορδανία (Εικόνες)

Συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- με την ολιγομελή Ομάδα Ελλήνων βατραχανθρώπων

Μία εξαιρετικά ευχάριστη «έκπληξη» περίμενε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στην Ιορδανία, που ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ με απόλυτη επιτυχία και όπου πέραν των προκαθορισμένων επίσημων επαφών του με τον Ιορδανό ομόλογό του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί εκτάκτως και εκτός προγράμματος και με τον ίδιο τον Βασιλέα Αμπντάλλα ΙΙ, κατόπιν επιθυμίας του τελευταίου να τον γνωρίσει.

Για όλα αυτά έχετε ενημερωθεί σχετικώς με διαδοχικές ειδήσεις στην ιστοσελίδα μας. Το νεότερο είναι, και αποτελεί ένα «παραπολιτικού» χαρακτήρος, αλλά πολύ σοβαρή ένδειξη της διαχρονικής σημαντικότατης επιδράσεως των παραγωγικών Σχολών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους ξένους αποφοίτους τους, το ακόλουθο περιστατικό:

Στις 9 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη συνοδευόμενος από τον Ιορδανό ομόλογό του στο Στρατηγείο των Ιορδανικών Ναυτικών Δυνάμεων, όπως ονομάζεται το Πολεμικό Ναυτικό τους, στην Άκαμπα, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Συνταγματάρχης των Ναυτικών Δυνάμεων (=Πλοίαρχος) Hisham Khaleel Al Jarrah σε …άπταιστα ελληνικα!

Προλαβαίνοντας την έκπληξη του Έλληνος Αρχηγού ο Συνταγματάρχης Al Jarrah πρόσθεσε ότι είναι περήφανος που είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με την Τάξη του 2002 γι΄αυτό και θυμάται ακόμα (και μιλά άπταιστα θα προσθέταμε εμείς) την ελληνική γλώσσα!

Ακολούθησε μάλιστα λεπτομερής ενημέρωση για την οργάνωση, τις δυνατότητες και την επιχειρησιακή εκπαίδευση των Ιορδανικών Ναυτικών Δυνάμεων, η οποία πραγματοποιήθηκε αρχικώς από τον Συνταγματάρχη σε άπταιστη Ελληνική και μετά και στην ιορδανική για τους υπόλοιπους Ιορδανούς, και στη συνέχεια οι δύο Αρχηγοί παρακολούθησαν άσκηση στην οποία συμμετείχαν ομάδες Ελληνικών και Ιορδανικών Δυνάμεων (Ναυτικών) Ειδικών Επιχειρήσεων, με αντικείμενα την εξουδετέρωση υποβρύχιων ναρκών και στην αντιμετώπιση αμφιβίας κρούσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο Κέντρο αυτήν την περίοδο βρίσκεται ολιγομελής Ομάδα Ελλήνων βατραχανθρώπων για εκπαίδευση, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, τα μέλη της οποίας στη συνέχεια συνάντησε ο Στρατηγός Φλώρος, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Επισημαίνεται ότι όταν ο Στρατηγός Φλώρος συνομιλούσε ιδιαιτέρως (στην ελληνική) με τον Συνταγματάρχη Al Jarrah και θέλοντας να μάθει τι σχολεία έχει τελειώσει γιατί στο στήθος του είχε εκτός από τις πτέρυγες των αλεξιπτωτιστών και ένα άλλο σήμα με καρχαρίες κλπ, ο Ιορδανός Διοικητής του είπε: «Είμαι ‘δικός σας’» και του έδειξε το διακριτικό «ΟΥΚ» που φέρει ο Έλλην Αρχηγός κάτω από τις πτέρυγες των αλεξιπτωτιστών, θέλοντας έτσι να δείξει ότι έχει τελειώσει το αντίστοιχο Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφέων της Ιορδανίας. Γι΄αυτό και ο Στρατηγό Φλώρος στο τουίτερ του τον ανέφερε ως « the ‘Greek’ colonel” τιμητικώς.

Τέλος, κατά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων ο Ιορδανός απόφοιτος της ΣΝΔ Συνταγματάρχης-Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της χώρας του πρόσφερε στον Έλληνα Αρχηγό μία σύνθεση, αποτελούμενη από την ιορδανική και την ελληνική σημαίες πάνω από μία άγκυρα, που έμοιαζε πάρα πολύ με την άγκυρα του εμβλήματος της ΣΝΔ, γεγονός που έκανε ένα μέλος της αποστολής, απόφοιτο φυσικά της Σχολής, να πει – συμφώνως με τις πληροφορίες μας – με περηφάνια «τελικά η Σχολή “αφήνει” πολλά πράγματα σε όλους μας».

Δείτε τις εικόνες

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ